1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Álmodó oázisok

Szerző

Kiadó: Stádium Sajtóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 279 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Nyomtatta Stádium Sajtóvállalat Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Mohamedánok közt

Ramadán hónapban egyik éjszakán a Hira-hegy fénytelen, mély barlangjában hideg, kihűlt, csupasz sziklán térdelt Mohamed, a mekkai kereskedő. Térdelt,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Mohamedánok közt

Ramadán hónapban egyik éjszakán a Hira-hegy fénytelen, mély barlangjában hideg, kihűlt, csupasz sziklán térdelt Mohamed, a mekkai kereskedő. Térdelt, imádkozott és szenvedett! Régi-régi mohamedán hagyomány meséli, hogy földrenyomta a gyötrelem, ütötte, dobta, kínozta.
Felette a sivatag roppant halálmezőin az arab éjszaka mesemondó legendás csillagvilága boltozódott. Ezernyi titokzatos ragyogó fénye permetezve, ezüstösen hullott a földre és szelíd sugárzással gyűlt lassan össze a hullámzó sárga homokon.
Mohamed csak térdelt, imádkozott és Allah erejét várta! Arabok azt mesélik, hogy ez volt a Kadir éjszakája, amikor titkok ősi méhéből felszáll és végigömlik a világon a nagy nyugalom, lélegzet nélkül alszik a sivatag és merev mozdulatlanságban fekszik benne és felette minden. Ebből a rejtelmes, lassanmúló, nehéz éjszakából - folytatja a legenda - emelkedett ki az erő, megfeszült Mohamed lelkében és elindította az iszlám győzelmes útjain.
Mikor a hajnal első aranyló fényfürdőjében bement Mekkába, az emberek elé állt és azt mondotta:
- Próféta vagyok! Allah lelke bennem. Parancsom az Isten parancsa és minden rendelésem az ő rendelése. Nagy igény! A legnagyobb a földön. Vissza

Fülszöveg

E kötetben két utam néhány élményét mondom el. Először Tunisiában és Libyában utaztam. Másodszor Egyiptomban és Nubiában. Mindkét útra csak kevés pénzt vihettem magammal. Sokszor kellett lemondanom híres, szép helyekről, melyeket nagyon szerettem volna látni; de kárpótlásul - úgy érzem - a földdel, tájjal, néppel és az élettel annál közvetlenebb kapcsolatba kerültem. Legtöbbször gyalog jártam, beduinok közt laktam, nibiaiak sátrában aludtam.
Nem adok rendszeres utinaplót. Az egymásba folyó napok krónikájából kiszakítva írom le egy-két élményemet, melyek az utcáról nem látható élet titkos mélyébe vezetnek. Ezeket - talán tudat alatt is - kerestem és ha utamba kerültek, előlük semmi áldozat árán soha ki nem tértem!

Zádor I. István

Zádor I. István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zádor I. István könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok Álmodó oázisok

A borító foltos, élei kopottak. Néhány lap foltos.

Állapot:
2.990 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba
konyv