1.035.590

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Meditációs tanítások/A tudás - a jelen - itt és most

Éberség - Út a "haláltalanba"

Szerző

Kiadó: Amaravati Buddhista Közösség
Kiadás helye: Hertfordshire
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egyben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyv célja, hogy világos, tiszta, érthető áttekintést nyújtson a Buddhista meditációról, Ajahn Sumedho, a Theravadin hagyományt követő bhikkhu /"szerzetes"/ tanitásai szerint. A következő... Tovább

Előszó

A könyv célja, hogy világos, tiszta, érthető áttekintést nyújtson a Buddhista meditációról, Ajahn Sumedho, a Theravadin hagyományt követő bhikkhu /"szerzetes"/ tanitásai szerint. A következő fejezetek Ajahne Sumedho hosszabb beszédeiből készültek, melyeket a Buddhista bölcselet gyakorlati megközelitéséről tartott a meditációt "tanulóknak". Ezt a bölcseletet "Dhamma" néven is ismerjük, "az, ahogyan a dolgok vannak".
Örömmel nyújtjuk át e könyvet, hogy használd kézikönyvként lépésről lépésre. Az első fejezet megpróbálja általánosságban megvilágítani, mi is a meditáció, a következő egységeket pedig célszerű egyenként feldolgozni, mindegyik után meditációs szünetet iktatva.
A harmadik fejezet a meditáció fejlődésének megértésén elmélkedik.
A könyv az Előirások és Menedékek leírásával kezdődik, melyek mintegy kitágítják az elme-müvelés lehetőségeinek kereteit. Ezek betartása formálisan a Buddhista rend, a Sangha tagjai számára előirások, ők adják azon eszközök alapját, melyek segítségével a spirituális értékek a világba kerülnek.
E könyv első kiadását /2000 példányt/ 1985-ben, az Amaravati Buddhista Centrum megnyitására nyomtattuk ki - de a készletek hamar kimerültek. A könyv tetszést aratott, néhányan adományokkal segítettek az ujranyomtatást - igy újra - még alaposabban átvizsgáltuk, korigáltuk a kéziratot, majd valamiféle boritótervet is készítettünk a kéziratnak a csinosabb külső érdekében a szöveg egyébként változatlan maradt.
Mivel a könyv teljes egészben önkéntes adományokból és a Dhamma szolgálatából született, kérjük minden olvasót ennek tiszteletben tartásával kezdjük e müvet adományként s tegyük lehetővé, hogy mindenki ingyen juthasson hozzá.
Hadd ismerje fel minden élő az Igazságot!buddhista Centrum 1986. május. Vissza

Tartalom

Ajahn Sumedho: Meditációs tanítások1-35
Ajahn Sumedho: A tudás-a jelen-itt és most1-23
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv