1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Agrárirodalmi Szemle Név- és tárgymutató 1962.

Név- és tárgymutató/Referáló lap 11. évfolyam

Szerkesztő

Kiadó: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 402 oldal
Sorozatcím: Agrárirodalmi Szemle
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Agrárirodalmi Szemle 1962. évi tárgymutatójának és szerzői névmutatójának összeállitásával és közreadásával az országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ lehetővé kivánja tenni... Tovább

Előszó

Az Agrárirodalmi Szemle 1962. évi tárgymutatójának és szerzői névmutatójának összeállitásával és közreadásával az országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ lehetővé kivánja tenni olvasói számára az év során megjelent 32152 ismertetés és 1705 forditás gyors visszakeresését. A fentieken tulmenően megkönnyiti a tárgymutató bibliográfiák összeállitását, egy kiválasztott tárgykörre vonatkozó irodalom kutatását is.
A tárgymutató szoros ABC-rendszerü. A pontosabb, határozottabb elkülönités érdekében az általános szokástól eltérően az 1-á, e-é, o-ó magánhangzókat különválasztottuk. Minden ismertetésből annyi tárgyszó készül, ahány tárgyat, témát a kivonatolt mü érdemben érint. A tárgymutató csak a gyors visszakeresés segédeszköze, a tárgyszavak természetszerüen a lehető legrövidebbek, az egyes témákat ennek megfelelően nem határozhatják meg részletesen.
Az 1962. tárgymutatóba bedolgoztuk az ASz-ban közölt forditási jegyzék anyagát is. A forditások megkülönböztetése végett a forditások sorszámai elé nagy F betüt tettünk. A forditások sorszámozása az ASz 1962. évfolyamában a referátumoktól független. Ezért az F-fel jelzett sorszámokat a forditásjegyzékben kell keresni.
A szerzői névmutató felöleli a referátumokban ismertetett müvek valamennyi szerzőjét szoros ABC sorrendben.
A tárgymutatóban, ill. a szerzői névmutatóban a referátumok (forditások) sorszámára, ill. tételszámára hivatkozunk. A visszakeresés megkönnyitése érdekében a referátumok első és utolsó tételszámát feltüntetjük az egyes füzetek gerincén. A forditások tételszámai a gerincen feltüntetve nincsenek. A forditások nagy F betüvel jelzett tételszámainak visszakeresését az alábbi táblázattal kivánjuk megkönnyiteni. Vissza

Tartalom

Tárgymutató3311
Szerzői névmutató4068
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv