1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy magyar néptanító önélet leírása és élményei

Kárpáti János élete

Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Heraldika Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 389 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-920-403-x
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy család történetét kutatni és feldolgozni hosszú évek munkája. Legtöbbször csupán régi fényképek és elsárgult anyagkönyvi kivonatok maradnak ránk. Eleinkről vajmi kevés dokumentum maradt ránk.... Tovább

Előszó

Egy család történetét kutatni és feldolgozni hosszú évek munkája. Legtöbbször csupán régi fényképek és elsárgult anyagkönyvi kivonatok maradnak ránk. Eleinkről vajmi kevés dokumentum maradt ránk. Nagyapáink, dédapáink élete a múlt homályába veszik. A nagyvárosi élet vidéki gyökereinket szinte teljesen elszakította. Ezt az elszakadást tovább mélyítette az a szakadék, melyet az előző rendszer dogmái keltettek, az a - sokszor életmentő - lepel, melyet az elődök cselekedeteire, és az akkori társadalomban betöltött helyükre, apáink, nagyapáink bátorítottak.
Nekünk, a jelenleg élő leszármazottaknak, talán most van utolsó esélyünk arra, hogy saját családunk - és ezáltal mindannyiunk - múltját "leleplezzük" és visszaadjuk régi fényét őseink tetteinek.
Különösen aktuális ez most, a XXI. század küszöbén, mikor a mi generációnk a "század-, sőt ezredfordító", hogy megemlékezzünk dédapáinkról, akik életükkel, munkájukkal ugyanezt tették, csak 100 évvel ezelőtt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv