1.035.301

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz történeti nyelvtan I.

Bevezetés és hangtan

Szerző
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Orosz  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-17-2275-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az orosz történeti nyelvtan első Magyarországon megjelent egyetemi tankönyve a hazai orosztanárképzés fontos szükségletét elégíti ki. A tárgy hagyományos felosztásának megfelelően a könyv a történeti nyelvtan első két részét, a bevezetést és a hangtant tartalmazza. A bevezetés az orosz nyelv kialakulásának és történeti korszakolásának kérdéseivel foglalkozik, valamint az orosz nyelv történeti vizsgálatához szükséges forrásokat veszi számba. A hangtani rész az orosz nyelv hangalakjána fejlődését kíséri nyomon a közös szláv nyelvi egység felbomlásától a mai orosz nyelv hangrendszerének kialakulásáig. A szerző az anyagot a tárgy egyetemi programja szerint, a legújabb szakirodalom eredményeinek figyelembevétel tárgyalja. A tankönyv elsősorban orosz szakos tanárjelöltek és középiskolai orosztanárok számára készült, de műfordítók, irodalomtörténészek és más szláv nyelvek történetével foglalkozó szakemberek érdeklődésére is számot tarthat.

Péter Mihály

Péter Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Péter Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv