1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Miskolci Egyetem közleményei 27/3.

IV. sorozat/Természettudomány

Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Miskolci Egyetem
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím: A Miskolci Egyetem Közleményei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval. Megjelent 150 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Miskolci Egyetem (1990-) és a jogelőd miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem (1949-90) oktatási és tudományos tevékenységében az 1949. évi alapítás óta kiemelkedő szerepet vállalt a mai Matematikai... Tovább

Előszó

A Miskolci Egyetem (1990-) és a jogelőd miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem (1949-90) oktatási és tudományos tevékenységében az 1949. évi alapítás óta kiemelkedő szerepet vállalt a mai Matematikai Intézet jogelődje: a Matematikai Tanszék. Az élet természetes rendje következtében egyre kevesebben vannak olyanok, akik a tanszékalapítás első éveiben tanúként kísérhették figyelemmel a Matematikai Tanszék első két tanszékvezető professzorának:
Dr. h.c. dr.-Ing. Borbély Samu (1907-84) akadémikus tanszékvezető egyetemi tanár (1949-55); majd utóda: dr. Gáspár Gyula (1916-80) tanszékvezető egyetemi tanár (1955-74), a matematikai tudomány kandidátusa- továbbá a nagyon fiatalon elhunyt, de Miskolcon a professzori kinevezésig eljutott dr. Hosszú Miklós (1929-80) egyetemi tanár, a matematikai tudomány doktora munkásságát.
Mivel mindhárman nemcsak a miskolci Matematikai Tanszék kialakításában, hanem magának a miskolci egyetemnek a kiépítésében is hathatósan részt vállaltak, hasznos és kegyeletteljes, ha emléküket életpályájuk, sorsuk felelevenítésével az ME Közleményeiben rögzítjük. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv