1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ezer kaland erdőn-mezőn

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Anonymus Irodalmi és Művészeti Kiadó R. T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. E mű az Anonymus Irodalmi és Művészeti Kiadó R. T. kiadásában jelent meg 1947 november havában, az 1917. évi Nagy Orosz Forradalom harminc éves fordulóján.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Épp most harminc éve...
A nagy orosz birodalmat szörnyűséges háború dúlta fél. A cár, az oroszok hajdani uralkodója, és a nagyurak, akik az országra szabadították a pusztulást, nem sokat törődtek... Tovább

Előszó

Épp most harminc éve...
A nagy orosz birodalmat szörnyűséges háború dúlta fél. A cár, az oroszok hajdani uralkodója, és a nagyurak, akik az országra szabadították a pusztulást, nem sokat törődtek szegény nép sorsával. A maguk örömét és gazdagodását keresték s észre sem vették, hogy éhínség, ragályos betegség és ezer más csapás sújtja az ország sokmillió lakosát.
Elárvult gyermekek százezrei lepték el az országutakat. Koldultak, bekéredzkedtek módosabb házakba: az éhségtől, fagytól reszkető kis gyermekszájak egy falat kenyérért könyörögtek ... A nép végül is elunta ezt a szörnyűséges világot. Föllázadt a cár és a nagyurak ellen. Elhatározta, hogy most már ő maga vezeti az ország ügyeit. Ezt nevezi a történelem a nagy orosz forradalomnak.
Az eredmény hamarosan megmutatkozott. Végét szakították a háborúnak, az elhanyagolt földeket újra bevetették, a porig égetett házakat felépítették s az apátlan-anyátlan gyermekeknek is otthont adtak, ahol tanulással, játékkal és a munkás életre való készülődéssel tölthették idejüket.
A Szovjet Birodalom - így hívják Oroszországot a nagy forradalom diadala óta - azóta is a legnagyobb szeretettel, megértéssel és bőkezűséggél bánik a gyermekekkel. Sehol annyi szép játék, mesekönyv, tanszer, mulattató szórakozás, mint a Szovjetunióban.
E nagyszerű mesekönyvekből választottuk ki ifjú olvasóink számára az egyik legszebbet, Jan Larry pompás művét, mélynek címe: „Ezer kaland erdőn-mezőn."
Míg e szép történet lapjait forgatjátok, szórakozást és tanulságot merítve a regény hőseinek: Germogén tanár úrnak s a kis Karinak és Valinak kalandjaiból, gondoljatok szeretettel a Szovjetúnió sok millió gyermekére, mert a béke és a boldog napsugaras élet legbiztosabb útja, ha jó szomszédainkkal megértjük és megszeretjük egymást.
Jó mulatást és hasznos időtöltést kíván a Kiadó. Vissza

Jan Larry

Jan Larry műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jan Larry könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv