1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ínyesmester ezer új receptje (rossz állapotú)

Előételek/Takarékos konyha/Ötórai tea/Uzsonna-vacsora/Hideg konyha


Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Inyesmester Szakácskönyvét, mellyel 1932 Karácsonyán léptem a nyilvánosság elé, valóban rendkívüli megértéssel, szeretettel fogadta a nagyközönség.
Ugy értékelte, mint valami érdekes, sőt... Tovább

Előszó

Az Inyesmester Szakácskönyvét, mellyel 1932 Karácsonyán léptem a nyilvánosság elé, valóban rendkívüli megértéssel, szeretettel fogadta a nagyközönség.
Ugy értékelte, mint valami érdekes, sőt izgató olvasmányt, kezükbe vették, forgatták, felgerjedt étvággyal olvasták olyanok is, akik a konyha, a főzés, a szakácsművészet iránt sohasem viseltettek különösebb vonzalommal. Olyanok is, akik előbb méltóságukon alul állónak tartották, hogy ilyen prózai dologgal foglalkozzanak.
Az Inyesmester Szakácskönyve új hívők seregét hódította meg a gasztronómiának, ínyesmesterségnek s úgy érzem, ez a legnagyobb eredmény, amit munkámmal elérhettem.
De eredmény és pedig kézzelfogható, szemmel látható eredmény íme ez az új könyv is, melyet az elsőnek sikerére támaszkodva nyújthatok át olvasóimnak.
Az Inyesmester Ezer Uj Receptje tovább akar haladni a megkezdett úton s míg egyrészt folytatása, kiegészítője elődjének, másrészt teljes önállóságra is joggal tart igényt.
Csak egy pillantást kell vetni a kötetet lezáró tartalomjegyzékre s világosan megmutatkozik, hogy a levestől a csemegéig dús, nagy változatosságot nyújtó rovatok állnak mindenki rendelkezésére. Különösen kiemelkedik három hatalmas fejezet... Vissza

Tartalom

Előszó 5
A karácsonyi pujka 7
Udvari ebéd . . . . . . . . . . . 9
Levesek 12
Előételek 17
a) Tésztaneműek, sósfelfújtak és puddingok 17
b) Zöldség- és főzelékfélék 95
c) Tojásételek 41
d) Hal 44
e) Becsinált, pörkölt, ragú stb 50
A villamos főzés 57
A gáztűzhely 59
Mártások 61
Húsok 63
a) Marhahús 63
b) Borjúhús 65
c) Sertéshús 67
d) Juhhús 68
e) Háziszárnyas 71
f) Vadak 73
g) Házinyúl 79
Tészták 81
a) Főtt tészták 81
b) Sült tészták 83
c) Édes puddingok és felfújtak 96
Ötórai tea - Uzsonnavacsora - Hidegkonyha 100
a) Szendvicsek, hideg sültek, pástétomok 101
b) Saláták 109
c) Sós teasütemények 114
d) Édes teasütemények 116
e) Torták. Csemegék 129
f) Krém. Fagylalt. Parfé 137
g) Italok 143
Befőzés 152
a) Főzelék- és zöldségkonzervek 153
b) Kompót 157
c) Lekvár, dsem 162
Takarékos konyha 167
a) Levesek 168
b) Előételek. Főzelékek 170
c) Hal 180
d) Húsok 182
e) Tészták 198
Diéta 208
a) Gyomorbajos és rokondiéták 209
b) Cukorbaj 212
c) Vérszegénység 218
A karcsúság konyhája 220
Vegyes 228
Tárgymutató 245
Tartalom 255
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv