1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyarország bélyegei 1850-től 1943-ig

Szerkesztő

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 132 oldal
Sorozatcím: Magyarország bélyegei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 4500 bélyeget ismertet 5550 különféle árral. Kihajtható árkatalógus mellékletet tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az utolsó hónapok folyamán igen sokan fordultak hozzám a gyüjtőtársadalom legszélesebb rétegeiből azzal a kérdéssel, mikor jelenik meg e könyvecske ujabb, most már hetedik kiadása. A minden... Tovább

Előszó

Az utolsó hónapok folyamán igen sokan fordultak hozzám a gyüjtőtársadalom legszélesebb rétegeiből azzal a kérdéssel, mikor jelenik meg e könyvecske ujabb, most már hetedik kiadása. A minden irányból megnyilvánult érdeklődés hatása alatt úgy éreztem, bármilyen nehéz és hálátlan feladat is a mai körülmények között a hasonló szakkönyvek kiadása, mégis kötelességem, hogy a gyűjtőtársadalmat az egyes bélyegek és sorozatok árainak az utolsó év folyamán történt változásairól felvilágosítsam és az ezidő alatt megjelent új bélyegekről tájékoztassam.
Az egész gyüjtőtársadalom által közismert tény, hogy e füzetekben közölt áraim mindenkor megegyeztek a tényleges napi árakkal. A lehető legteljesebb mértékben erre törekedtem most is, de ez - rajtam kívül álló okok miatt - néhány esetben nem volt lehetséges.
Ennek oka egyrészt a bélyegpiacon érezhető áruhiány, másrészt - mondjuk ki nyiltan - az üzérkedés. Erre való figyelemmel az első a szempontból szóbajöhető bélyegek árait dült számokkal jeleztem. Az ilyen bélyegek árait mindenkor a kereslet és kínálat viszonya szabja meg.
Az ártáblázatok első és második rovatában a Michel-, illetve Yvert-bélyegkatalogusok sorszámait közlöm, viszont az árrovat első hasábja a használatlan, második hasábja pedig a használt bélyegek árait tartalmazza. A könyvnek "Osztrák posta Magyarországon" című részében ujdonságként közlöm a levélen lévő bélyegek árait is. Itt tehát az árrovat első hasábja a magyar lebetüzésű használt bélyegekre vonatkozik, míg a második hasáb a levélen lévő, de ugyancsak magyar lebetüzésü használt bélyegek árait tartalmazza. A fekete kocka jel azt jelenti, hogy ilyen bélyeg nem létezik. Ahol az árrovatban sem árat, sem valamilyen más jelzést nem találunk, a bélyeg ára bizonyos okok miatt nem volt meghatározható. Az esetleges nyomási különlegességeket és színváltozásokat apróbetűs szedéssel tüntettem fel, az ártáblázatokat megelőző jelmagyarázatban pedig egyes szakkifejezéseket közlök.
Ezek előrebocsátása után kérem az olvasó szives jóindulatát és további támogatását.
Budapest, 1943. május 10.
Székely Sándor Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv