1.035.194

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki kicsoda?

Szarvas 1990-2000

Szerkesztő

Kiadó: Szarvasi Krónika Alapítvány Kuratóriuma
Kiadás helye: Szarvas
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 282 oldal
Sorozatcím: Szarvasi Krónika Kiskönyvtára
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 800 példányban. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Szarvasiak!

A város történetében eddig páratlan kiadványt vesznek most kezükbe. Nem túlzás ez a kifejezés, hiszen szarvasiakról még soha nem készült helyi lexikon.
Az örvendetesen... Tovább

Előszó

Kedves Szarvasiak!

A város történetében eddig páratlan kiadványt vesznek most kezükbe. Nem túlzás ez a kifejezés, hiszen szarvasiakról még soha nem készült helyi lexikon.
Az örvendetesen gyarapodó szarvasi kiadványok közül tartalmával és küllemével egyaránt kiemelkedik ez a könyv. Nem összefüggő szöveg, hiszen az egyes emberek tömör élet- és pályarajzát adja; ugyanakkor érdekes olvasmány. Aki lapozgatja, hihetetlen értékekkel találkozik. Meglepetéssel tapasztalhatja, hogy azok az ismerősök, akikkel esetleg naponta találkozik, s alig tud róluk valamit, olyan értékeket hoztak létre, amelyeket eddig esetleg csak a szakma, a szűkebb környezet ismert.
A kötetbe válogatott több mint félezer személy foglalkozása rendkívül széles skálán mozog. Szerepel benne a szakmájában ismert szakembertől kezdve a vállalkozókon át a legmagasabb tudományos minősítéssel rendelkező tudós, nemzetközi mércével mérve is elismert művész. Két dolog köti őket össze: életük egy szakasza (vagy egésze) e városhoz kötődik; a maguk területén vezető pozíciót töltöttek be, ill. értéket alkottak.
Szép könyvet tart kezében az olvasó. Címlapján sejtelmesen ötvöződik mindaz, ami ma a várost jelképezi: a Szarvas-szobor, a két világháború áldozatainak emlékműve; Szarvas kiemelkedő személyisége, Tessedik Sámuel szobra, mellette Vajda Péter arca. A címlap gazdagsága sugallja a kötet anyagának gazdagságát.
Bátor és sziszifuszi vállalkozás volt a szerkesztők vállalkozása. Több száz embert megkeresni, több tízezer adatot összegyűjteni és feldolgozni nem mindennapi feladat. Az esetleges pontatlanságok mellett vállalniuk kellett a sértődés kockázatát is: ki és mi került be, ki és mi maradt ki a könyvből. A szerkesztők vállalták ezt, és - hitem szerint - megoldották vállalt feladatukat. Köszönet érte mindannyiuknak.
Kérem a könyv olvasóit, forgatóit, fogadják olyan szeretettel, amilyennel alkotóik készítették. Szép ajándékot tettek le a millennium évében a város asztalára. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv