1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pótfüzet a Tébe adókodexhez és pénzügyi joghoz

Az 1927. évben kiadott hivatalos összeállításokat 1935 junius 1-ig kiegészítő rendelkezések

Szerző

Kiadó: Tébe Kiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az 1927. évben és az azt követő évek folyamán napvilágot látott, s az adóügyi rendelkezéseket összefoglaló Hivatalos Összeállítások az időközben eltelt esztendők során a változó pénzügyi és... Tovább

Előszó

Az 1927. évben és az azt követő évek folyamán napvilágot látott, s az adóügyi rendelkezéseket összefoglaló Hivatalos Összeállítások az időközben eltelt esztendők során a változó pénzügyi és gazdasági viszonyoknak megfelelően lényeges módosításokon mentek keresztül. Egyes szakaszok hatályukat vesztették, mások kiegészíttettek vagy módosíttattak. Ezért a Hivatalos Összeállítások eredeti formájukban ma már csaknem hasznavehetetlenek. A jogszabályt kereső közönség sohasem lehet feltétlenül biztos afelől vajjon az alkalmazandó szakaszt későbbi rendelkezés nem változtatta-e meg. Szükséges tehát egy olyan munka, amely a Hivatalos Összeállítások napjainkig terjedő módosító rendelkezéseit összefoglalja.
Munkám a házadóra, az általános kereseti adóra, az alkalmazotti kereseti adóra, jövedelem- és vagyonadóra, társulati adóra, továbbá az alkalmazotti külön adó és rokkantellátási adóra vonatkozó módosító rendelkezések és utasítások szószerinti szövegét tartalmazza, kiegészítve fentieket az időközben megjelent Közigazgatási Bírósági döntvényekkel. A közadók kezelésére vonatkozó rendelkezéseket, tekintettel azok nagy tömegére és terjedelmére, valamint arra, hogy a nagyközönséget azok kevésbé érdeklik, csupán a hatályon kívül helyező, vagy módosító rendeletek számainak közlésével egészítettem ki. Azonban a módosító rendelkezések számának ismerete ez esetben is megadja a lehetőséget azok tartalmának megismerésére.

Budapest, 1935. junius 1. Vissza

Tartalom

Házadó5
Kereseti adó35
Jövedelem és vagyonadó46
Társulati adó67
Közadók kezelése91
Alkalmazottak különadója99
Rokkantellátási adó107

Dr. Balthazár Géza

Dr. Balthazár Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Balthazár Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv