1.035.460

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az erdő lakói

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Kalota Könyvkiadó
Kiadás helye: Kolozsvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: Kalota Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN: 973-8544-25-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Január
Volt egyszer egy meseerdő. Ebben a meseerdőben olyan állatok éltek, mint a valódi erdőben, ráadásul beszélni is tudtak. És nemcsak az állatok beszélgettek egymással, hanem a... Tovább

Előszó

Részlet:
"Január
Volt egyszer egy meseerdő. Ebben a meseerdőben olyan állatok éltek, mint a valódi erdőben, ráadásul beszélni is tudtak. És nemcsak az állatok beszélgettek egymással, hanem a növények is.
Élt ebben a nagy erdőben három pici tündérke. Két kislány- és egy kisfiútündér. Ők vigyáztak arra, hogy az erdőben zavartalanul folyjon az élet. Persze szárnyuk is volt, ahogy az már a tündéreknél szokás. Fényecske, az egyik tündérlányka, a növényekre vigyázott, másik tündérlánykára, Pillécskére az állatok tartoztak. Zefír, a tündérfiú az időjárásért felelt; ő gondoskodott arról, hogy a szellő mindig akkor fújjon, amikor kell, az eső akkor essen, amikor szükség van rá. Természetesen a pusztító viharok, a jégeső, a felhőszakadás már nem tartoztak a hatáskörébe, ezek meghaladták az erejét. Ezen kívül Zefír végezte a ház körüli nehezebb munkát is.
A tündérkék egy nagy fa odvában laktak, ahol otthonosan berendezkedtek. Zefír még ajtót is készített és ablakot is vágott, amit csillámmal, azaz máriaüveggel zárt el, sőt, szép, lapos kövekből még lépcsőt is fabrikált. Fényecske vadrózsát ültetett a lépcső mellé, hogy még otthonosabb legyen a lakásuk. Bodza levével pedig felírta az ajtó fölé: Tündérlak
Így könnyebben odatalálhattak az erdő lakói közül azok, akiknek tanácsra vagy segítségre volt szükségük." Vissza

Fülszöveg

Öko-mese. így lehetne Kiss Bitay Évának ezt a meséjét a legtömörebben jellemezni.
Az óvodások és kisiskolások számára élvezhetően megírt történet nem a klasszikusnak számító, emberi tulajdonságokkal felruházott állatokat „hozza" a közelünkbe, hanem minket, az olvasókat „szállít" - rögtön, amint felüljük ezt a kötetet - az erdő kellős közepébe.
És mire a mese végére érünk, nagyon sok szakszerű, pontos és hasznos információ birtokába jutunk. Közben pedig jól mulatunk, mert ahogy a szerző írja a borítóra szánt szövegben: „Ebben az erdőben a három tündér soha sem unatkozik, mert az erdő valódi lakóival mindig történik valami".

Kiss Bitay Éva

Kiss Bitay Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Bitay Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv