1.035.517

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ibrány-Nagyhalászi kistérségi kalauz

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Észak-Alföldön, Szabolcs-Szatmár-Beregmegyében a Tisza és a Lónyai csatorna mentén fekvő 17 település tartozik az Ibrány-Nagyhalászi Kistérségi Régióba. Lakosainak száma meghaladja a 46 ezer... Tovább

Előszó

Az Észak-Alföldön, Szabolcs-Szatmár-Beregmegyében a Tisza és a Lónyai csatorna mentén fekvő 17 település tartozik az Ibrány-Nagyhalászi Kistérségi Régióba. Lakosainak száma meghaladja a 46 ezer főt, melyből 22 ezer a kistérség négy városában él. Társadalmi-gazdasági szempontból elmaradott térség, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott terület (10%). Alapvetően meghatározó a mezőgazdasági tevékenység, az ipara igen gyengén fejlett.
A Tisza folyó és a Lónyai csatorna sok-sok lehetőséget kínál az itt élők számára, hiszen a folyó szépsége és meglévő természeti adottságai lehetővé teszik a horgászturizmus fejlesztését, a falusi turizmus erősödését. A térség települései nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy az ország más részein és külföldön is megismerjék településünket, az itt élő emberek hagyományait, látnivalóit.
Gondoljunk csak a Demecseri Káposztásnapokra, a Tiszaberceli Halászléfőző Versenyre, A Gávavencsellői Krumplisnapokra, hogy csak néhányat említsünk a települések rendezvényeiből.
Befektetők figyelmébe is ajánljuk ezeket a településeket, ahol az infrastruktúra és a szakképzett munkaerő is rendelkezésre áll.
Úgy gondoljuk, hogy a következő években a térség egyik lehetséges kitörési pontja a turizmus lehet.
Jöjjenek el Tisztelt Olvasók! -és személyesen győződjenek meg e táj szépségéről, ahol nyugodt környezetben ki is pihenhetik magukat. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv