1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zadravecz-passió

1884-1965

Szerző
Róla szól

Kiadó: Magyarországért Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-04-5840-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nap-nap után hálát kell adnunk Istennek azért, hogy a magyar nemzet túlélte történelme legsötétebb időszakát, a negyvenöt esztendős kommunista diktatúrát. Hálát kell adnunk mert... Tovább

Előszó

Nap-nap után hálát kell adnunk Istennek azért, hogy a magyar nemzet túlélte történelme legsötétebb időszakát, a negyvenöt esztendős kommunista diktatúrát. Hálát kell adnunk mert szorongattatásainkban is megtarthattuk hitünket, magyarságunkat és reményünket egy szabad Magyarország iránt. De hálát kell adnunk azért is, hogy immár lehetőség nyílik a történelem - hamisítások feltárására, a valóság közreadására. Ilyen feltárás, a régi sebek ilyetén való gyógyítása ez a könyv is, amelyet az olvasó kezében tart, Zadravecz István püspök munkásságáról, életéről.
Az elmúlt negyvenöt esztendőben csupán azt tudhatta meg róla a fiatal félrevezetett generációk sokasága, hogy fasiszta, németbarát, frankhamisító volt, aki részt vállalt a Horthy-féle rendcsinálás véres üzelmeiben... stb. E könyv azonban bizonyíték arra, hogy e kommunista rágalmak közül egyetlen mondat sem igaz. Stoffán György művében dokumentumok igazolják Zadravecz István, ferences felszentelt püspök nagyságát, hazaszeretetének őszinte megnyilvánulásait, papságának értékeit, meghurcoltatásában alázattal tűrt szenvedéseit, amelyeket - mint írta - nemzetéért és egyházáért ajánlott föl.
Halálának harmincadik évfordulóján olyan emberre, papra, püspökre emlékezünk, aki a XX. századnak minden küzdelmét hősként harcolta végig, de egyetlen pillanatra sem adta föl a reményt katolikus hitünk győzelmében, Mária-országa feltámadásában, a magyar nép lelki egységében. Egész életét a Mária-tisztelet, az emberek iránti szeretet, az igazi katolikus érzület hatotta át, amely a zsidómentés idején kiemelkedő szerephez juttatta a nagy püspököt. Vissza

Tartalom

Ajánlás - 3
Dr. Szendi József érsek előszava 5
A szerző bevezetője 7
Csáktornyától Szegedig 11
Zadravecz: Az én hitvallásom 30
Kapisztrán Szent János 39
1927-1965 70
A NOT per 82
Vádbeszéd (1947. okt. 1.) 111
Védőbeszéd 118
Az utolsó szó jogán 131
A TESZ alapszabályai (részlet) 144
1947. október 8. (ítélethirdetés) 149
Az utolsó tizennyolc esztendő 163
Ferences Himnusz 181
Epilógus 182
Kronológia 189
Dokumentumok jegyzéke 191
Tartalomjegyzék 192
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv