kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 117 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-232-198-7 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: É-370/III. |
| Keményítőgyártás | |
| A keményítőgyártás története | 3 |
| A keményítő fizikai és kémiai tulajdonságai | 3 |
| Keményítőipari alapanyagok | 4 |
| Kukorica | 4 |
| Burgonya | 8 |
| Búza | 11 |
| Egyéb keményítőtartalmú alapanyagok | 13 |
| A burgonyakeményítő-gyártás technológiája | 17 |
| A burgonya tisztítása, mosása | 17 |
| Reszelés, zúzás | 17 |
| A keményítő kimosása | 18 |
| A nyers keményítő tisztítása, finomítása | 19 |
| A keményítőtej víztelenítése, szárítása | 19 |
| A búzakeményítő-előállítás technológiája | 22 |
| A liszt átvétele, tárolása, tészta készítése | 23 |
| A keményítő kimosása, tiszítása, víztelenítése, szárítása | 24 |
| A sikér feldolgozása | 27 |
| Kukoricakeményítő előállítása | 30 |
| A kukorica tisztítása | 30 |
| A kukorica áztatása | 31 |
| A kukorica durva őrlése, csíraelválasztás | 32 |
| Finom őrlés, rostleválasztás | 33 |
| A nyers keményítőtej tiszítása, a fehérje elválasztása | 35 |
| A tisztított keményítőtej víztelenítése | 36 |
| A kukoricakeményítő-gyártás ikertermékei, hasznosításuk | 37 |
| Áztatóvíz | 37 |
| Kukoricacsíra | 37 |
| Héj- és dararész | 38 |
| Gluten | 38 |
| A keményítő cukortermékei | 40 |
| Keményítőszörpféleségek gyártása | 40 |
| Enzimek alkalmazása a keménítőszörp- és cukorféleségek előállításában | 42 |
| A hidrolizált keményítőszörp tisztítása, besűrítése | 50 |
| Keményítőszörpök tárolása, szállítása | 51 |
| Kristályos dextróz gyártása | 52 |
| Ízesített dextrózpasztillák készítése | 54 |
| Izoszörp gyártása | 55 |
| Invertszörp tisztítása, besűrítése | 57 |
| Az izoszörp tárolása és szállítása | 57 |
| Módosított keményítők, keményítőszármazékok | 62 |
| Duzzadó keményítők | 62 |
| Hígan fövő keményítők | 64 |
| Dextrinek | 65 |
| Pörkdextrin előállítása | 66 |
| Folytonos dextringyártás | 67 |
| Enzimes dextringyártás | 69 |
| Keményítőéterek és -észterek | 69 |
| Munkavédelmi és baleset-elhárítási rendszabályok | 72 |
| Szeszes italok gyártása | |
| A szeszes italok fogalma | 74 |
| A gyümölcspálinka | 74 |
| A likőr | 74 |
| A gyümölcspálinka gyártása | 75 |
| A gyümölcsszeszipar nyersanyagai | 75 |
| A gyümölcscefre készítése | 78 |
| A gyümölcscefre erjesztése | 83 |
| A kiterjedt gyümölcscefrék lepárlása | 86 |
| Likőrgyártás | 96 |
| A likőripari termékek csoportosítása, jellemzése | 96 |
| A likőrgyártás anyagai | 97 |
| Féltermékek előállítása | 100 |
| Késztermékek összeállítása | 103 |
| A szeszes italok raktározása, érlelése, derítése, szűrése | 107 |
| A szeszes italok palackozása, kimért italok töltése | 108 |
| A palackozás műveletei | 108 |
| A kimért italok töltése | 109 |
| Minőség-ellenőrzés | 110 |
| Minőség-ellenőrzés és minőségszabályozás | 110 |
| Baleseti veszélyforrások és elhárításuk a szeszesital-iparban, higiéniai követelmények | 111 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.