1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve 2.

Olvasóink szájíze szerint

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: LAPCOM Kft. Délmagyarország Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím: A Délmagyarország és a Délvilág Szakácskönyve
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-7258-40-4
Megjegyzés: Gazdagon illusztrálva színes ételfotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igazából egyetlen pillanatig sem lehetett kétséges, hogy a Délmagyarország és a délvilág első szakácskönyvének lesz folytatása. Erről ugyanis nem a mesterszakácsok, a szerkesztők vagy az újságírók... Tovább

Előszó

Igazából egyetlen pillanatig sem lehetett kétséges, hogy a Délmagyarország és a délvilág első szakácskönyvének lesz folytatása. Erről ugyanis nem a mesterszakácsok, a szerkesztők vagy az újságírók döntöttek. Hanem önök, akik jelen esetben szerzőink és olvasóink is egyben. Kezdődött azzal, hogy tavalyi felhívásunkra receptek özönével árasztottak el bennünket, majd a tavalyi megjelenést követően első kötetünk nem kevesebb mint 15000 példányban fogyott el. Akik a konyha mellett a könyvpiac terén is jártasak, azok pontosan tudják, milyen hatalmas érdeklődést jelent ez a szám.
Az ismétlést erősítette az is, szakácsmestereink felé másodjára már elegendő volt egyetlen telefonhívás: az "Újra belevágnánk..." félmondatunkra azonnal az "Örömmel!" válasz érkezett Csiszár Istvántól, Ferenczi Dezsőtől, Frank Sándortól, Kovács Zsolttól, és Puskás Lászlótól, a megye legnagyszerűbb szakembereitől. Kollégáink - külön köszönet Jacob Gábornak, Lévay Gizellának és Pintér Melindának - sem haboztak, pedig tudták, hogy három hónapon keresztül kell majd ismét éjt nappallá téve folyamatosan dolgozniuk a kötettel. Panaszkodás helyett azonnal újabb ötletekkel hozakodtak elő, hogyan lehetne még szebb, még áttekinthetőbb, még színvonalasabb a DM és a DV második szakácskönyve.
Könnyű volt tehát a döntés: ezt folytatni kell! Mert évesek vagyunk! Olvasóink nagyszerű receptjeire, és az azok alapján mesterszakácsaink által elkészített ételkölteményekre, amelyeket kedvünkre utánozhatunk - ha tudunk. Magam gyarló példáját említve: az első könyv alapján órákat szerencsétlenkedtem a konyhába, de megérte. Vörös Erik kedvenc levese (Sós Norbertné Futó Erika receptje), vagy a rakott ponty (á la Csala Judit) azóta rendre a családi asztalra kerül. És hisszük, hogy ennek a kötetnek éppen ez a különlegessége: Csongrád megyei emberek receptjeit látjuk, olvassuk, sütjük, főzzük. Azaz: ez a mi szakácskönyvünk, ezek a mi kedvenc ételeink!
Kellemes olvasást, élvezetes sütés-főzést és jó étvágyat kívánunk hozzá! Vissza

Tartalom

Levesek
Kanadai-magyar zöldbableves12
Nógrádi parasztleves13
Isteni krumplileves14
Áfonya-fahéjas banánleves15
Birkaleves káposztával16
Almás sárgarépaleves16
Tejes Kukoricagaluska-leves19
Brokkolikrémleves sajttal, mandulával19
Sajtleves metélőhagymával20
Erdélyi foghagymaleves21
Kapros nokedlileves22
Jó anyós levese23
Legényfogó leves24
Tanyasi gyöngytyúkleves csigatésztával25
Halikraleves norvég módra26
Pacalleves27
Bécsi velőgombócleves28
Kapros-tárkonyos szárnyasleves tojásgombóccal29
"Piros leves" Nagyi módra30
Gyömbéres libaleves30
Füstöltsajt-krémleves32
Pusztalebbencs33
Húsételek
Gombás-tejszínes csirkemell36
Kubikos tál37
Csirke pezsgőmártásban39
Rakott csirkemell39
Mustáros sült40
Csirkemellfilé töltve40
Mandarinos csirke43
Libamell gyümölcsös pácban43
Csirkemell firenzei módra44
Rakott csirkecomb45
Rántott hústasak46
Diós karaj47
Batyus csirkemell brokkolival48
Hagymás pulykatekercs49
Pulykaszárny ördögraguval50
Hústekercs sült zöldségekkel51
Csíkos hús52
Gyevi vagdaltas húsgombóc53
Milácói máj54
Borzas hús55
Citromfüves csirkeragu56
Tejszínes-brokkolis pulykamell57
Csirkecomb zöldségekkel58
Sajtos csirke ínyenceknek58
Szőlős szűzpecsenye60
Fahéjas-joghurtos csirkecomb61
CSirkemellszeletek tűrótésztában sütve62
Sertéscsülök62
Csirkemell tarjával66
Mexikói sertésoldalas67
Magyaros hústekercs68
Vörösboros kakas69
Rakott savanyú káposzta70
Aszalt szilvával töltött pulykamell rántva70
Hűszeres húsfonatok73
Pikáns, egzotikus kacsaragu73
Grillezett csirkemell74
Nagy Pista bá kedvence75
Görög pecsenye76
Tejszínes sült csirke76
Erdélyi pittyókatokány78
Hamis velős79
Cigánytokány babbal81
Meggyes-cukkinis jércemellcsíkok81
Currys zúza82
Darált húsos pörkölt galuskával83
Babérleveles szűzpecsenye84
Marhahúsos csemege85
Sertésborda parasztosan86
Mézes csülök87
Töltött csirke88
Bundás kolbászos csirke89
Gesztenyével töltött pulykamell91
Húsos lasagne91
Krumpliágyon sütött oldalas92
Baconszalonnás csibemáj92
Mustáros-fokhagymás karaj, burgonyával94
Répás-tejfölös marhaszelet95
Mediterrán zöldséges csirkeragu96
Családom kedvence97
Töltött pecsenye98
Részeges-tárkonyos csirke99
Tejszínes svédkaraj101
Marhanyakas101
Szegvári pecsenye102
Bélszín rózsabors-mártásban103
Karfiol húsos takaró alatt104
Gabi kedvence104
Sobri Jóska kedvence107
Egyszerű kacsasült109
Hal- és vadételek
Bajai halászlé112
Szilvásváradi töltött pisztráng113
Fehérboros vadnyúlcomb114
Szarvasgerinc erdei gombával114
Gombás házinyúlhús116
Őzpecsenye szilvás krumpligombóccal117
Tonhalszeletek sajttal és gombával sütve119
Tejfölös ponty119
Karácsonyi tejszínes-gombás hal120
Vadas nyúlcombok121
Székelygulyás - őzből122
Halszeletek fűszeres vajjal123
Gyors halvacsora124
Harcsaszeletek kapros-paprikás mártásban124
Kakukkfüves süllő127
Harcsa káposztával127
Fokagymás csuka burgonyasalátával128
Vaddisznógombócok almás káposztával129
Fehértói rácponty130
Úsztatott nyúl131
Szőlős-fehérboros haltekercs132
Cukkinilepény pirított fogással132
Egytálételek
Szegvári ratott tészta138
Tepsis-bundás139
Burgundi tojássaláta140
Tarkafazék140
Ananászos tésztasaláta142
Tojáspörkölt143
Göngyölt virsli krumpliágyon145
Padlizsános makaróni145
Chilis palacsinta146
Gyors tésztavacsora147
Tepsiben sült zöldséges ragu148
Kukoricás rakott egytál149
Pikáns töltött palacsinta150
Töltött fasírt150
Rakott cukkini153
Öntött karfiol, másképp153
Töltött burgonya sajtszósszal154
Póréhagyma kölessel155
Sült karfiolkorona156
Forgatott káposzta157
RAkott sült paprika158
Rafinált leveses saláta158
Őszibarackos tészta160
Reformételek
Fóliában sült gyümölcsnyárs164
Sajtos, rukkolás tarka saláta165
Tökfasírt166
Brokkolis omlett166
Kevert savanyú kápozsta168
Reform rakott burgonya169
Göngyölt zöldbab171
Ínyencsaláta171
Rakott tök172
Brokkolis tojásfelfújt173
Almás hagymasaláta174
Töltött tök vele sült burgonyával175
Vendégvárók
Ananászos-túrós sütemény180
Kiflifelfújt181
Túrófánk182
Szőlős krémes182
Családi kuglóf184
Túrós csőrege185
Túrórolád187
Szőlős krémsajttorta187
Sárgarépás sütemény188
Vendégváró falatkák189
Vaníliás gyümölcsrizs190
Pehelyfánk191
Zabpehelycsók192
Rakott mákos torta193
Chicagói rákkoktél194
Mákos rácsos sütemény194
Mogyorókrémes csokitorta197
Rakott palacsinta197
Szilvás pite198
Mindent tudó kalács199
Kókuszos-meggyes szelet200
Szegedi derelye201
Zöldcitromos-tejfölös muffin202
Kocsonyázott szarvaspástétom203
Fügetorta205
Anna tészta205
Italajánlat:
Café melange208
Forró csokoládé209
Elle gyümölcskoktél210
Zöldkókuszos álomkoktél211
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve 2. A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve 2. A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve 2. A Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve 2.
Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv