1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hálózati munkaszervezés és fejlesztés II.

A vendéglátóipari szakközépiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-379-3
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: 21 942.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A középiskolai tanulmányok elmúlt három esztendejében a Vendéglátó ismeretek és a Hálózati munkaszervezés és fejlesztés szakmai elméleti órái átfogó ismereteket nyújtottak a beszerzést,... Tovább

Előszó

A középiskolai tanulmányok elmúlt három esztendejében a Vendéglátó ismeretek és a Hálózati munkaszervezés és fejlesztés szakmai elméleti órái átfogó ismereteket nyújtottak a beszerzést, készletezést, termelést, értékesítést és szolgáltatást magába foglaló vendéglátó tevékenységről.
Tankönyvünk - a Hálózati munkaszervezés és fejlesztés I. szerves folytatásaként - a vezetési (szervezési, irányítási, fejlesztési) ismeretek gyakorlati hasznosításának kérdéseit tárgyalja. Ismerteti a legmodernebb gépeket, eszközöket és a legkorszerűbb termelési, értékesítési módszereket. Természetesen bővíti a már elsajátított elméleti ismereteket is, megismertet a korszerű munka- és üzemszervezés feladataival, jelentőségével.
A folytatást hivatott szolgálni - a tartalmi kapcsolódások mellett - a formai megoldás (pl. a kérdések és feladatok hasonló elrendezése, a kiemelések előző tankönyvvel azonos elve és gyakorlata stb.), a tananyag logikai elrendezése. Ezzel is segíteni kívánjuk, hogy az új ismeretek kapcsolódjanak mind az előző évben, mind a korábban és a következőkben tanultakhoz, az anyaggal és az egyes anyagrészekkel szoros összefüggésben levőkhöz. Ezáltal biztosítottnak látszik, hogy e képzési szakasz eredményeként a tanulók elsajátítják és a gyakorlatban alkalmazni tudják a munkaszervezés-gazdálkodás-fejlesztés sokrétű fogalmát, alapelveit, feladatait és követelményeit.
Ehhez kívánunk jó és eredményes munkát

Budapest, 1983. június

a tankönyv szerzői Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
Termelőmunkahelyek szervezése 5
Az üzemvezető feladatai az egységek munkaszervezésében 5
1. Munkaszervezési feladatok központi termelőüzemekben 5
A) Központi cukrászüzemek munkaszervezése 5
a) A cukrászati készítmények szerepe a vendéglátásban és a felgyorsult
életritmusunk étkezési szokásaiban 5
b) Megrendelési- és számlázási rendszer 6
c) Termelési program szervezésének üzemvezetői feladatai 7
d) Cukrászati termelés decentralizálásának lehetőségei, módszerei és feltételei 11
B) Diabetikus cukrászüzem szervezése 13
C) Mézes termelőüzem szervezése 13
D) Fagylalt és jégkrémgyártás munkaszervezése 14
a) Fagylaltpor mint élelmiszeripari félkészítmény a vendéglátásban 14
b) Parfékészítés munkaműveletei 15
c) Díszített fagylaltserlegek és egyéb formázott fagylaltos készítmények .. 15
E) Gesztenyefeldolgozás szervezése 16
F) Hidegkonyha munka- és üzemszervezése 17
a) A korszerű hidegkonyha technikai és technológiai szervezése, belső elrendezése 17
b) Termelési program szervezésének üzemvezetői feladatai 19
c) Hidegkonyhai készítmények tárolásának és a minőség megőrzésének üzleti feladatai 24
G) Előkészítő munkaműveletek szervezése 25
Összefoglalás 28
2. Bázis ételtermelő üzemek szervezése 28
A) Gyermekélelmezés szervezése 28
B) Munkahelyi vendéglátás szervezése 32
C) Vendéglátás úton, vasúton, vízen és levegőben 36
D) Kórházi élelmezés 39
3. A vendéglátás gyorsfagyasztott ételkészítésének szervezése 40
A) Vendéglátó vállalatok gyorsfagyasztott ételkészítése saját teremlőüzemben 40
B) Szálloda és vendéglátó vállalatok időszakos gyorsfagyasztott ételkészítése. 43
összefoglalás 43
A marketing hatása a munkaszervezésben 43
1. Marketing 45
2. Piackutatás 48
3. Public relations (kapcsolatszervezési munka) 51
4. Vállalati, üzleti propaganda- és reklámtevékenység 53
Gazdálkodás és munkaszervezés összefüggései 58
1. Gazdálkodás és jövedelmezőség összefüggései 58
2. Üzleti eredmény - vállalati eredmény 60
3. Munkaszervezésből adódó megtakarítások jelentősége az üzleti gazdálkodás szempontjából 61
Fejlesztési és karbantartási források szerepe a vendéglátás szakmai és technikai fejlesztésében 63
1. A vendéglátóipari üzlethálózat műszaki- és technikai színvonalának minősítése 63
2. A korszerű fejlesztés komplex fogalma és az ebből adódó feladatok 64
3. A fejlesztés forrásai, eszközei és módszerei a vendéglátásban 64
4. Fejlesztési alap képzése és felhasználhatóságának sorrendisége 66
5. A hálózatfejlesztés szervezése - a fejlesztési terv és ennek összefüggései .. 68
6. A karbantartás - TMK szervezése 71
Összefoglalás 73
Az üzletvezető feladatai üzletrekonstrukció, illetve átalakítás esetén 75
1. Az üzletrekonstrukció lehetősége az üzletprofil korszerűsítésében 75
2. Az üzletvezető bevonása a rekonstrukciós program elkészítésébe és végrehajtásába 76
A) Szakmai program elkészítése 76
B) A belsőépítészet szerepe az üzletvezető szakmai elgondolásainak érvényesítésében 78
C) Profilhoz illő berendezések kiválasztása, helyük kijelölése 79
D) Munkavédelmi és közegészségügyi követelmények és feltételek megteremtése a kivitelezés során 81
összefoglalás 82
3. A nyitás-előkészítés munka- és üzemszervezési feladatai 84
4. Termelési és értékesítési folyamatok szervezése, forgalmat növelő módszerek alkalmazása 86
5. Nyitás utáni időszak üzemeltetési problémái
Összefoglalás 90
A vendéglátás fejlesztésének fő irányai 91
1. Az élelmiszeripar szerepe a modern vendéglátóipar megteremtésében 91
2. A fogyasztói kereslet tendenciái 92
3. Az önkiszolgálás, gyorskiszolgálás rendszerének továbbfejlesztése 96
összefoglalás 104
4. A magyar vendéglátás ágazatainak főbb fejlesztési irányai 111
A) Kereskedelmi vendéglátás gyorsétkező-hálózatának szakmai és technikai
fejlesztése 112
B) Munkahelyi vendéglátás fejlesztése 114
C) Gyermek- és diákélelmezés fejlesztése 114
5. Idegenforgalom 115
6. A kereskedelmi szállásférőhelyek fejlesztési iránya 117
7. Kiránduló központok, üdülőtelepek kialakításának tendenciái 118
Összefoglalás 120
Felhasznált irodalom 121

Szigeti Andor

Szigeti Andor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szigeti Andor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hálózati munkaszervezés és fejlesztés II.

A borító sarka kissé töredezett.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
8 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Hálózati munkaszervezés és fejlesztés II. Hálózati munkaszervezés és fejlesztés II. Hálózati munkaszervezés és fejlesztés II.

A borító enyhén elszíneződött.

Állapot:
1.740 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba
konyv