1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csillagokban járó (dedikált, számozott példány)

- visszamondó monodráma -

Szerző
Róla szól

Kiadó: Hang Szóró
Kiadás helye: Eger
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Szíki Károly szerző által dedikált példány. Sorszámozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

CSILLAGOKBAN JÁRÓ
-visszamondó monodráma„
"...mert könnyű a mondás, de nehéz a visszamondás"
Műfaja: belekeveredés valamibe, valami biztosból, az öröklétnek álmodott modoros létből valahová
A... Tovább

Előszó

CSILLAGOKBAN JÁRÓ
-visszamondó monodráma„
"...mert könnyű a mondás, de nehéz a visszamondás"
Műfaja: belekeveredés valamibe, valami biztosból, az öröklétnek álmodott modoros létből valahová
A valami - sok semminek hitt mozaik, mely mégis egésszé áll össze. Ősszel gyakran, ha elmúlt nyár után sóhajtozunk. Télen, ha messze még a tavasz. Pótolhatatlan és pótolható szerelmünk kattog a gondolat-szelencén, búg a bús magyar lélek Ady lélek-prolongálással vagy egyszerű tolvaj lássál, plágiummal. De azt sem teljes odaadással, csak valamiféle plágiummal.
Epigon és valami eredeti keveréke lesz ez a szorongásos szonett, tekervényes mégis, mintha valami lenne? Stílusorgia, disszidens értelem, érzelem kavalkád? Az író, önkijelölésben ül, mint barázda mellett a paraszt és jó termésért rimánkodik. Billenti a billentyűket, mint fa tövén a barázdabillegető. ír. Magyar módra ír, ír módra magyar.
Persze nem ennyire játékos ez a billegetés és nem ilyen vidám illegetés. Lélekháború lesz, beírhatatlan üres oldalak sokasága - úgy tűnik hiába a hajsza, lekésve minden. De a késlekedés után végül is computere mögé ül és... emlékezem - mondja József Attila.
Emlékezem, jajongja a mi- stílusosan szólva- lomha tudósítónk, valahonnan távolból. De igyekezete legalább valódi, ha a többi korcs utánzat is. Legalább ezt becsüljétek benne.
Ül tehát a mi billentyű billegetőnk és halálba menekült barátjáról fogalmaz sorokat. És valóban, ebben a cica-kutya menhely, de embergyilkos sorsban hány sor egy sors?
De én, az a bizonyos író most valakit keresek és hiszem, hogy megtalálom, mire kigömbölyödik ez a kereső lokátor sikátor. Amelyben nagyon magányosan elindulok.
Meg akarom találni őt, aki szerintem volt valaki. Cserey Erzsinek hívták Pont... Az kerül a végére, de minden könnycseppel kezdődik, mint a születés. Mint az igazi emlékezés. Vissza

Fülszöveg

A Nem York-i Déryné - mondtak róla.
A Magyar Kultúra Nagykövete - írták nagybetűkkel.
Magányos, titokzatos halott - suttogják New Yorkban, Budapest.
Színházról és az off-Broadway sztárjáról, az emigrációs magyar művészet apostoláról, Cserey Erzsiről szól ez a könyv. A New York-i Magyar Színházról, melyet Varga László szült, színészekről, akik nevelték, a közönségről, akik táplálták és Cserey Erzsiről, aki életét áldozta érte.
Húsz éves reflexióm gyűjteménye ez a lélekháborús mozaik, melyet a New York-Budapest-Eger útvonalon gyűjtöttem össze két évtized találkozásaiból, közös munkáiból. A kiváló kolléga és feledhetetlen barát megdöbbentő halála késztetett rá, hogy mindezt le is írjam.
Színpadi művé formáztam és visszamondó monodrámának neveztem el.
Fogadják szeretettel és megértéssel: Szíki Károly

Szíki Károly

Szíki Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szíki Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csillagokban járó (dedikált, számozott példány) Csillagokban járó (dedikált, számozott példány) Csillagokban járó (dedikált, számozott példány) Csillagokban járó (dedikált, számozott példány)

A borító kopottas.

A címlapon a szerző, Szíki Károly dedikációja látható Kemenes Kálmán költő számára. Ez a 4-es számú példány.

Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
konyv