1.035.078

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Deviáns alkohológia

A Minnesota Modell első tíz éve

Szerző
Lektor

Kiadó: Kiút Alapítvány
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 69 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-06-2988-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Azt, hogy megrekedt az életem, sokkal korábban éreztem, mint azt, hogy alkoholista vagyok. Az utóbbit csak akkor ismertem fel, amikor így néztem szembe önmagammal, mint e könyv borítóján a csónakok. Ugyanilyen megkopott voltam, ugyanilyen elhagyatott s ugyanilyen magányos. Megfáradt, használhatatlan és láncrafogott. Vesztegeltem a mellettem, körülöttem, de rajtam kívül zajló életben. Ahogy itt a képen, a láncrafűzött, kiselejtezett csónakok a Tisza holtágában. Nem tudtam mozdulni, a lánc behatárolta mozgásteremet és az életemet. Azt hittem, egyedül vagyok. Némi rálátás kellett a sorsomra, hogy észrevegyem, nemcsak én vagyok ezen a láncon, vannak társaim sokan. Sokunkat tart fogva, sokunk életét irányítja az alkohol. S azt is láttam, mások is próbálnak menekülni ebből a fogságból. Sokunk korábbi, vagy épp jelenlegi élethelyzetét jellemzik ezek az összeláncolt csónakok - ez a fotó. Benne van a képben az alkoholista lét sok-sok mozzanata. De nincs benne az a szenvedés, kín, fájdalom és... Tovább

Fülszöveg

Azt, hogy megrekedt az életem, sokkal korábban éreztem, mint azt, hogy alkoholista vagyok. Az utóbbit csak akkor ismertem fel, amikor így néztem szembe önmagammal, mint e könyv borítóján a csónakok. Ugyanilyen megkopott voltam, ugyanilyen elhagyatott s ugyanilyen magányos. Megfáradt, használhatatlan és láncrafogott. Vesztegeltem a mellettem, körülöttem, de rajtam kívül zajló életben. Ahogy itt a képen, a láncrafűzött, kiselejtezett csónakok a Tisza holtágában. Nem tudtam mozdulni, a lánc behatárolta mozgásteremet és az életemet. Azt hittem, egyedül vagyok. Némi rálátás kellett a sorsomra, hogy észrevegyem, nemcsak én vagyok ezen a láncon, vannak társaim sokan. Sokunkat tart fogva, sokunk életét irányítja az alkohol. S azt is láttam, mások is próbálnak menekülni ebből a fogságból. Sokunk korábbi, vagy épp jelenlegi élethelyzetét jellemzik ezek az összeláncolt csónakok - ez a fotó. Benne van a képben az alkoholista lét sok-sok mozzanata. De nincs benne az a szenvedés, kín, fájdalom és bűntudat, az az őrület, ami a felismerhetetlenségig csúfítja a lelket és a testet. S nincs benne az a hit sem, amitől hirtelen erőre kaptam, amitől megbékéltem önmagammal és bátorságot nyertem az újrakezdéshez. S ez nem a fotó hibája. Ez az én szerencsém. Ez az én sorsom. Ez az én ajándékom "fentről" és e könyv szerzőitől.
Ajánlom minden betegnek, és a betegekkel foglalkozó orvosoknak a beteg környezetében élő hozzátartozóknak és minden magyar állampolgárnak.

Egy gyógyulófélben lévő alkoholista Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Az alkohollal való kapcsolatról6
Az alkohol általános hatásai8
Orvosok számára38
A gyógyszeres kezelésről45
Antaethyl, Esperal46
Minnesota Modell (MM)49
Család és alkohol54
Az AA-ról (Alcoholics Anonymous)61
Irodalom66
Tartalomjegyzék69
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv