1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vasárnapi Könyv 1922. (nem teljes évfolyam) I-II.

Hasznos tudnivalók gyakorlati ismeretek - I. félév 1-6., 8-26. füzet; II. félév 1-5., 7-24. füzet

Szerkesztő

Kiadó: Országos Közművelődési Tanács
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 764 oldal
Sorozatcím: Vasárnapi Könyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiányzó füzetek: I. félév 7. füzet, II. félév 6., 25-26. füzet. Nyomtatta a Wodianer F. és Fiai könyvnyomdája, Budapest és az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Nyugatmagyarország

Moson, Sopron és Vas vármegyéknek körülbelül a közepét szeli ketté a határvonal, amelyet a trianoni békeszerződés Magyarország és Ausztria között... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Nyugatmagyarország

Moson, Sopron és Vas vármegyéknek körülbelül a közepét szeli ketté a határvonal, amelyet a trianoni békeszerződés Magyarország és Ausztria között megállapított, Magyarország rovására. Nyugatmagyarország nagyobbik fele ezzel a mi számunkra egyelőre elveszett s azt már az osztrák vörös hadsereg katonái tartják megszállva. Jószerencse, hogy Nyugatmagyarország gazdag és szép városa, Sopron, valamint a várost környező nyolc község Nyugatmagyarország lakóinak hazafias ellenállása folytán a mienk maradhatott, miután a velencei egyezményben kikötött népszavazás eredménye reánk nézve óriási győzelemmel végződött.
A már elcsatolt területekben hazánk egyik legtermékenyebb, legműveltebb, leghazafiasabb és történelmi emlékekben leggazdagabb részét veszítette el. Nyugatmagyarország lakói nemzetiségi szempontból egyes vidékek szerint változnak ugyan, magyarok, német ajkúak és horvátok vegyesen lakják, de egyik sem kívánkozott elszakadni tőlünk, Mindegyik megvolt békességben és megelégedésben velünk, szorgalmas munkával gyarapítva a saját és az ország vagyonát. Egyes vidékeken, amelyek most Ausztriához kerültek, a németség van túlsúlyban, bár a nagyobb városok és nagyobb községek lakóssága mindenütt nagyobbára magyar, kisebbsége pedig horvát. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv