1.034.164

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jackman

A Jegenyék sorozat második része

Szerző

Kiadó: Alinea Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 431 oldal
Sorozatcím: Jegenyék
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-965-948-3
Megjegyzés: Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Használható hagyomány - sőt olykor kényelmes lehetőség - az elbeszélő irodalomban az a régi fogás, hogy Szerző elhágy néhány hónapot, esztendőt, akár évtizedeket is hősnek históriájából.
A... Tovább

Előszó

Használható hagyomány - sőt olykor kényelmes lehetőség - az elbeszélő irodalomban az a régi fogás, hogy Szerző elhágy néhány hónapot, esztendőt, akár évtizedeket is hősnek históriájából.
A Jegenye-nemzetség krónikájának első szakaszát ("A bojnyik") még be se végezvén, magam is úgy véltem-terveztem, hogy átugrom az ifjú Jegenye Pál életének Amerikában eltelt idején: megelégszem - s a nyájas olvasót is arra kénytelenítem, hogy beérje - egy terjedelmesebb bekezdéssel, melyben szűkszavúan beérje - egy terjedelmesebb bekezdéssel, melyben szűkszavúan tudomására adatik mindenkinek, akit illet, hogy a nemes Horka vármegye törvényszékének siralomházából megszöktetett, majd Magyarországról messzi idegenbe menekített végzetverte gulyásbojtár ennyi és ennyi időt élt a tengeren túl, s miután ott...
Ám ahogy ismételten, s mindinkább nyugtalan lelkiismerettel ide-oda lapoztam mindazokban és egyéb följegyzésekben), melyekben más és más személyek - akár szándékkal, akár akaratlan - ránk hagyományozták az én hányatott sorsú, 1867 nyarától az észak-amerikai New Jersey államban tengő hősöm újvilágbeli viszontagságainak egy-egy mozzanatát, kétkedni kezdtem eredeti elgondolásom helyességében, s mennél többet böngésztem e tintájuk-fakult textusokat, annál nagyobbra nőtt bennem a tétovaság, mígnem beláttam: különös események emléke enyészne el, menne veszendőbe (s méltatlanul!) ha nem élnék ajándékba kapott lehetőségeimmel. Magyarán: önkényesen rövidíteném meg a Jegenyék történetét is, de mindazokat is, kik szívükbe zárták a tizenhét-tizennyolc esztendős bujdoklót.
Kötelességem tehát ott fölvenni a fejlemények fonalát, ahol kiengedtem a kezemből: azon a napon, amelyiken a világgá vándorolni kényszerült - idehaza hivatalosan halottá nyilvánított - pásztorfiú partra lépett a földkerekség túlfelén, New York kikötőjében. Vissza

Fülszöveg

A pásztorlegényből betyárrá lett Jegenye Pál újabb kalandjait ismerhetjük meg a könyvből. A siralomházból Amerikába szökött fiatalember testőr (jackman) lesz egy dúsgazdag, magyar származású család egyik tagja mellett, hogy megoltalmazza őt az életére törő merénylőtől. Szerelembe esik a família ifjabb leányával, Jessicával, nem is sejtve, hogy otthon maradt kedvese, Eszter az ő gyermekét hordja a szíve alatt.
Mind az Újvilágban, mind az óhazában aggódó asszonyok féltik életét. Köztük Csépe Bozsó, a szerelmes boszorkány igyekszik megóvni Őt a végzetétől.
A jackman Szilvási Lajos családregény-sorozatának tagja. A szerző életében a sorozat első három része (A bojnyik, A jackman és A kísértet) jelent meg. A vincellér - a sorozat negyedik kötete - csak a halála után 12 évvel, 2008-ban juthatott el az olvasókhoz. Szilvást Lajos munkáit eddig több, mint 10 millió példányban adták ki Magyarországon és külföldön.

Szilvási Lajos

Szilvási Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szilvási Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A jackman

Szép állapotú példány.

Állapot:
2.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba
konyv