kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | B+V Lap- és Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 124 oldal |
| Sorozatcím: | Képzett Beteg Könyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-7746-58-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 9 |
| "Szíves" figyelmükbe: a szívbetegségekről | 13 |
| Ahol a baj elkezdődik | 14 |
| Néhány mondat a koszorúerekről | 14 |
| Angina, infraktus | 15 |
| De mi van a háttérben? | 16 |
| Kockázati tényezők | 17 |
| Francia paradoxon, mediterrán étrend | 23 |
| Receptek | 27 |
| Levesek | 29 |
| Burgonyaleves | 31 |
| Csirke-krémleves | 31 |
| Fokhagymaleves | 32 |
| Gazpacho (Spanyol specialitás) | 32 |
| Hideg sárgadinnye-leves | 33 |
| Hideg spárga-krémleves | 33 |
| Káposztaleves | 34 |
| Piroshúsú paprika-leves | 35 |
| Sárgarépa-krémleves | 35 |
| Zöldségleves | 36 |
| Köretek | 37 |
| Cukkíni főzelék | 39 |
| Mandulás zöldbab | 39 |
| Mézes póréhagyma | 40 |
| Narancsos rizs | 40 |
| Puliszka (Polenta) | 41 |
| Sült hagyma | 41 |
| Sült sárgarépa | 42 |
| Tárkonyos gomba | 42 |
| Tejfölös burgonyalángos | 43 |
| Tormás borkkoli | 43 |
| Mártások 1. | 45 |
| Húsokhoz | 47 |
| BBQ mártás | 47 |
| Citrommártás | 48 |
| Cseresznyemártás | 48 |
| Egyszerű mogyorómártás | 49 |
| Fehérbormártás | 49 |
| Feketeribizli mártás | 50 |
| Gombás sajtmártás | 50 |
| Hideg fűszeres tejfölmártás | 51 |
| Mézes mustármártás | 51 |
| Mornay-mártás | 52 |
| Mártások 2. | 53 |
| Salátákhoz | 55 |
| Balzsam-mártás | 55 |
| Citromszósz | 55 |
| Francia öntet | 56 |
| Fűszeres szósz | 56 |
| Gyógynövény-öntet | 57 |
| Hideg mustáros mártás | 57 |
| Mákos mustárszósz | 58 |
| Narancsos mártás | 58 |
| Pikáns mártás | 58 |
| Rokfortos öntet | 59 |
| Mártások 3. | 61 |
| Tésztákhoz | 63 |
| Boros húsmártás | 63 |
| Citromos pisztráng ragu | 64 |
| Csuka-ragu | 64 |
| Káposztás csirke ragu | 65 |
| Négy-sajt mártás | 66 |
| Paradicsomos csirke ragu | 66 |
| Paradicsomszósz | 67 |
| Sonka mustáros mártásban | 67 |
| Tavaszi ragu | 68 |
| Zöldséges tál | 69 |
| Burgonya-palacsinta | 71 |
| Citromos spárga | 71 |
| Joghurtos brokkoli-főzelék | 72 |
| Karfiolropogós | 72 |
| Póréhagyma sonkával | 73 |
| Sajtos spárga | 73 |
| Sonkás uborka | 74 |
| Sült endívia | 74 |
| Töltött cukkíni | 75 |
| Töltött hagyma | 76 |
| Saláták | 77 |
| Avokádós almasaláta | 79 |
| Bagatell saláta | 79 |
| Bostoni gyümölcsös saláta | 80 |
| Cukkíni saláta | 80 |
| Csirkesaláta | 81 |
| Majonézes cékla | 81 |
| Mazsolás káposztasaláta | 82 |
| Spanyolsaláta | 82 |
| Téli saláta | 83 |
| Zöldségsaláta | 83 |
| Halak | 85 |
| Fehérboros busa-szeletek | 87 |
| Fokhagymás ponty | 87 |
| Gombás angolna | 88 |
| Halfeljújt | 88 |
| Harcsaszeletek zöldfűszermártásban | 89 |
| Lazacszeletek pestoval | 89 |
| Mandulás naphal | 90 |
| Sült csuka egészben | 91 |
| Sült tőkehal zöldségekkel | 91 |
| Töltött sügér | 92 |
| Szárnyasok | 93 |
| Andalúz csirke | 95 |
| Csirkemell Mornay-mártásban | 95 |
| Csirketokány | 96 |
| Dijoni mandulás pulykamell | 96 |
| Gyömbéres csirkeszárny | 97 |
| Mézes-citromos csirkeszárnyak | 97 |
| Narancsos kacsa | 98 |
| Narancsos pulyka | 98 |
| Provence-i pulykamell | 99 |
| Tokaji boros csirkecomb | 100 |
| Vadak | 101 |
| Fácán vadász módra | 103 |
| Fokmagymás nyúlcomb | 103 |
| Gyöngytyúk almával | 104 |
| Narancsos vadkacsa | 104 |
| Őzszeletek áfonyamártásban | 105 |
| Szarvas fasírt | 106 |
| Szarvasszelet paprikával | 106 |
| Szilvás vadnyúl | 107 |
| Vaddisznószelet borsos almamártásban | 107 |
| Vadropogós | 108 |
| Desszertek | 109 |
| Áfonyás (fekete ribizlis) almák | 111 |
| Bajor őszibarack | 111 |
| Balzsamos ribizli | 112 |
| Gyömbérhab | 112 |
| Hideg szamócahab | 113 |
| Joghurtkrém | 113 |
| Lángoló körte | 114 |
| Málnahabos dara | 114 |
| Tia Maria krém | 115 |
| Töltött alma | 115 |
| "Morzsák" | 117 |
| Konyhatechnikai ötletek | 120 |
| Élvezeti szerek | 123 |