A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Imprimatur

Sajtólatin

Szerző

Kiadó: Gemini Budapest Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-8168-33-1
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nyomtatást engedélyező latin kifejezés manapság imprimatúra formájában él a sajtó szaknyelvében, de nem ez az egyetlen latin eredetű szavunk, amelynek formálya eltorzult az idők során. Használunk persze hibásan vagy rosszul értelmezve is latin eredetű szavakat. És természetesen nagyon sokszor helyes formában látjuk viszont a latin szavakat, kifejezéseket magyar szövegben is, de esetleg nem ismerjük a pontos jelentését, eredetét.
Kis kötetünk címe a sajtó tevékenységére utal. az újságokból vett mindegyik kivágat egy-egy látlelet egy "holt nyelv" utóéletéből. A látleletek egy része helyesen tartalmazza a latin kifejezéseket, de talán nem mindenki tudja, hogy miért éppen úgy helyes. Másik része pontatlan, de könyvünk szerzője, Szőke Ágnes rávilágít arra, hol a hiba. Vannak aztán olyan nyelvi megoldások is, melyeket jobb lett volna elkerülni, de most azt is megtudjuk, hogy miért.

Szőke Ágnes

Szőke Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szőke Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Imprimatur Imprimatur
Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba
konyv