A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A "Szerves félvezetők"-szeminárium /1974. január 14-21/ előadásai

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a füzet a KFKI-ban 1974. januárjában tartott szeminárium-sorozat előadásait tartalmazza - egyeseket sajnos csak összefoglaló formájában.
A sorozat előadásai a szerves szilárdtestek kooperációs... Tovább

Előszó

Ez a füzet a KFKI-ban 1974. januárjában tartott szeminárium-sorozat előadásait tartalmazza - egyeseket sajnos csak összefoglaló formájában.
A sorozat előadásai a szerves szilárdtestek kooperációs folyamatainak különböző aspektusait ismertették azzal a céllal, hogy az egyes szakterületek módszereinek és eredményeinek kölcsönhatása révén a szerves félvezetők kutatásának jelenlegi helyzetéről, perspektíváiról és a hazai lehetőségekről átfogó kép alakulhasson ki.
A szerves félvezetők kooperációs jelenségeinek kérdésköre a kutatások legdinamikusabban fejlődő területei közé tartozik, mely kölcsönösen vonzó kémikus és fizikus számára. A kémikus szemszögéből nézve, a molekulán belüli folyamatok molekulák közötti kölcsönhatásokra gyakorolt szerepének aspektusa az új szempont, míg a szilárdtestfizikus számára az egyszerűbb szilárdtestekben már megismert kooperatív jelenségek bonyolult rendszereken való vizsgálatának lehetősége a vonzó. A kutatások jellegének kialakulásában meghatározó a szilárdtestfizikai koncepciók /mint pl. elektronsáv/ behatolása a szerves anyagok területére, mely várhatóan elvezet más kérdések, mint pl. a kémiai kötés alaposabb megismeréséhez is. Vissza

Tartalom

Bevezetés
Szőke József: Intermolekuláris donor-akceptor komplexek1
Bata Lajos: Folyadékkristályok szerkezete és molekuláris dinamikájának vizsgálata37
Mink János: Higanyorganikus vegyületek rezgési színképe és molekulaszerkezete75
Grüner György: Szerves charge transfer szilárdtestek85
Zawadowski Alfréd: Kvázilineáris szerves egykristályban lejátszódó fizikai jelenségek103
Hargitai Csaba: Szerves szupravezetők /Összefoglaló/105
Csillag László: Festéklézerek /Összefoglaló/107
Suhai Sándor - Biczó Géza: Ab initio és szemiempirikus sávszámítási módszerek alkalmazása szerves félvezetők vizsgálatában109
Füstössné Wégner Mária: Szerves anyagok kapcsoló és memória sajátságai117
Kósa Somogyi István: Félvezető polimerek129
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv