844.820

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Aktív kórterem

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Tipp Cult Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím: Parnasszus Könyvek-Új vizeken
Kötetszám: 37
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-9781-16-0

Fülszöveg

Az én maga is olyan, mint egy kis birodalom. Hiszen egymagunkban is sokan vagyunk: test, gyomor, száj, torok - fájdalmak, emlékek, megaláztatások. És bármelyik (test)részünk megfertőződhet. De „nem a test választja a kockázatot" -még Szöllősi Mátyás betegségekről is szóló verseiben sem. A testi szenvedés olyan, mint a reflektor: láthatóvá teszi a nyelv elárulását, az emberi kapcsolatok akaratlan megrohadását, a szellemi igénytelenséget, a sokféle kudarcot és szégyent, az emberi egzisztencia radikális átértékelését.
Szöllősi Mátyás remek versei, az Aktív kórterem című verseskötet visszavezetne bennünket az alanyi költészethez? Az átélt, az igazi megtapasztaláshoz? Pedig minden vers más versekről (is) szól - másképpen a költészetet nem is érthetnénk -, de az (újra)mondás gesztusát, színvonalát, hitelességét mégiscsak az átélés, az irodalomelméletben (ma még) agyonkárhoztatott élmény határozza meg. Ez teszi a költészetet irodalmi barangolásból új életvilágok felfedezésévé.

Vagyis... Tovább
Fülszöveg Kép

Szöllősi Mátyás

Szöllősi Mátyás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szöllősi Mátyás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem