kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 157 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 27862. |
| A szőrmeipari anyagismerete tárgya | 3 |
| Az anyagok felosztása | 5 |
| Szőrmésbőrök általános tulajdonságai | 7 |
| A bőr szerepe az élő állaton | 8 |
| A bőr réteges szerkezete | 8 |
| A felhám | 9 |
| Az irharéteg | 10 |
| Hájashártya | 11 |
| A szőrmésbőr kémiai felépítése | 13 |
| A szőrtakaró (gyapjú) | 14 |
| Szőrfajták, szőrtípusok | 15 |
| A szőr tulajdonságai | 16 |
| A szőr szerkezete és kémiai felépítése | 18 |
| Juh és bárány nyersbőrők | 20 |
| Juh fajták keletkezése | 20 |
| Nyers juhbőrök minőségi követelményei | 21 |
| A pannofixre és filmnyomott pannofixre alkalmas juhbőrök tulajdonságai | 23 |
| A buenóra alkalmas juhbőrök | 24 |
| A szőrmés juhbőr területi felosztása | 25 |
| Nyers báránybőrök tulajdonságai | 26 |
| Nyers báránybőrök származási helyei | 28 |
| Kémiai alapismeretek és vegyszerismeret | 31 |
| Kémiai alapismeretek | 31 |
| A vegyjel | 33 |
| A kémiai képlet | 34 |
| A vegyérték | 34 |
| Atomsúly, molekulasúly | 36 |
| Kémiai egyenlet | 36 |
| Kémiai gyökök | 39 |
| Szervetlen vegyianyagok | 40 |
| A víz | 40 |
| Szervetlen vegyületek csoportosítása | 44 |
| Bázisok általános tulajdonságai | 44 |
| Savak általános tulajdonságai | 44 |
| Sók általános tulajdonságai | 45 |
| Fontosabb szervetlen anyagok | 47 |
| Fontosabb szervetlen bázisok | 49 |
| Szervetlen sók | 52 |
| A pH és mérése | 62 |
| Szerves vegyianyagok | 63 |
| Nyilt szénláncú szerves vegyületek | 65 |
| Gyűrűs szerves vegyületek | 75 |
| Juh- és báránybőrök kikészítésének anyagai | 77 |
| Felületaktív anyagok | 77 |
| Nedvesítő képesség | 78 |
| Egalizáló képesség | 78 |
| Mosóhatás | 78 |
| Emulgeáló képesség | 79 |
| Diszpergáló képesség | 79 |
| A nyersbőr konzerválása, tárolása | 81 |
| A mosóműhely anyagai | 81 |
| A csávaműhely anyagai | 82 |
| Zsírozószerek | 85 |
| Természetes zsiradékok | 86 |
| A zsírok átalakulásának termékei | 87 |
| Ásványolajból származó zsírozószerek | 88 |
| Szintetikus zsírozószerek | 88 |
| Jelenleg használt zsírozóanyagaink áttekintése | 89 |
| Cserzőanyagok | 89 |
| Ásványi cserzőanyagok | 90 |
| Növényi cserzőanyagok | 92 |
| Műcserzőanyagok | 94 |
| Egyéb cserzőanyagok | 94 |
| A szőrkidolgozás segédanyagai | 96 |
| A festés anyagai | 97 |
| Sorvasztás anyagai | 97 |
| A pác anyagai | 98 |
| Színelmélet | 99 |
| Festékekről általában | 101 |
| Festékek felosztása | 102 |
| A filmnyomás anyagai | 111 |
| Sűrítőanyagok | 114 |
| Az írhagyártás segédanyagai | 114 |
| Zsíroldószerek | 115 |
| Közömbösítés anyagai | 116 |
| Csiszolóanyagok | 116 |
| A kefefestés egalizálószerei | 117 |
| Juh- és báránybőrök halványítása | 117 |
| Készáruismeret | 120 |
| A juhbőrökből származó szőrmeféleségek | 120 |
| A minősítésről általában | 120 |
| Pannofix áruk minősítése | 121 |
| Báránybőrökből származő szőrmeféleség | 123 |
| Irha áruk minősítése | 123 |
| Készbőrök laboratóriumi vizsgálata | 125 |
| Kémiai vizsgálatok | 125 |
| Fizikai vizsgálatok | 125 |
| Vadbőr- és nemesszőrgyártás anyagai | 127 |
| Ragadozó állatok | 128 |
| Fókafélék | 128 |
| Macskafélék | 128 |
| Nyuszt | 129 |
| Nyest | 129 |
| Coboly | 130 |
| Görény | 130 |
| Hermelin | 130 |
| Menyét | 131 |
| Wiesel | 131 |
| Nerc | 131 |
| Kolinszki | 132 |
| Rozsomák | 132 |
| Borz | 132 |
| Pami | 133 |
| Vidra | 133 |
| Rókafélék | 134 |
| Sakál | 135 |
| Farkas | 135 |
| Kutya | 135 |
| Medvefélék | 136 |
| Rágcsálók | 136 |
| Nyúlfélék | 136 |
| Csincsilla | 137 |
| Nutria | 137 |
| Pézsma | 138 |
| Hörcsög | 139 |
| Ürge | 140 |
| Hód | 140 |
| Mormota | 140 |
| Mókus | 141 |
| Patás állatok | 142 |
| Gidabőrök | 142 |
| Merluska | 143 |
| Perzsabárány | 143 |
| Erszényes állatok | 145 |
| Oopsszum | 145 |
| Egyéb erszényesek | 147 |
| Majmok | 147 |
| Rovarevők | 147 |
| Vakond | 147 |
| Vadbőr kikészítés és cserzés anyagai | 148 |
| Vadbőr halványítás anyagai | 149 |
| Vadbőrök minősítése | 151 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.