1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szöveggyűjtemény a Vendéglátó ismeretekhez

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-220-902-8
Megjegyzés: III. kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. RÉSZ
SZÉPIRODALOM
KRÚDY GYULA
A pincér álma / 5
VAS ISTVÁN
ötven felé / 24
SINCLAIR LEWIS
Művészek (Részlet) / 25
ARANY JÁNOS
öreg pincér / 40
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
Pesti pincér / 42
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
Cukrász / 45
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
Szakács/ 46
MOLNÁR FERENC
Lencsés / 49
GARAI GÁBOR
Álom-kert / 54
SZAKONYI KAROLY
Családi töredékek (Részlet) / 55
LUDWIG BEMELMAN
Szóra sem érdemes (Részletek) / 58
RATH-VEGH ISTVAN
Séta a gyomor körül (Részletek) / 64
MIGUEL ANGEL ASTURIAS-PAULO NERUDA
Megkóstoltuk Magyarországot (Részletek) / 73
BERDA JÓZSEF
Egy tömött libához / 84
BERDA JÓZSEF
Birkapörkölt / 85
BERDA JÓZSEF
Húsleves dicsérete / 86
ÜERDA JÓZSEF
Atkozódás / 87
BEBJDA JÓZSEF
Egy vendéglátásra / 88
IL RÉSZ
SZAKIRODALOM
LANGER LAJOS-SOOS PÉTER
Melegkonyhás üzemek szervezése (Részletek) / 91
Az önkiszolgálás mint a jelen cs a jövő módszere / 99
Az önkiszolgáló éttermekről / 102
CSETNEGI MIHÁLY
Prágai beszámoló snack-bárokról, grill-bárokról / 105
KONRADYNE GÁLOS MAGDA
Vendéglátás és művészet / 108
LESTYÁN SÁNDOR
Ínyenc beszélgetés lúdmájról, szarvasgombáról / 110
HALASZ ZOLTÁN
Gasztronómiai kalandozások Európában (Részlet) / 113
ROMVARY VILMOS
Fűszerek könyve (Részlet) / 115
GADANECZ BELANÉ
Vendéglátóipari dolgozók a magyar munkásmozgalomban (Részlet) 118
SOS JÓZSEF-SZELENYI ISTVAN-SOS ANDRÁS
A táplálkozás művészete (Részlet) / 122
GUNDEL KAROLY
A vendéglátás művészete (Részlet) / 126
BALLAI KAROLY
A magyar vendéglátóipar története (Részlet) / 134
Idézetek Mazsáry Béla gyűjtéséből és fordításaiból / 143
KOCZIANNE SZENTPETERI ERSZÉBET
Az utasellátás története (Részlet) / 147
LESTYAN SÁNDOR
Régi szakácskönyvek, régi lakomák / 150
BOGDÁN ISTVÁN
„De vajon ki zörget?" (Részletek) / 169
ERDEI FERENC
Néprajzi ínyesmesterség (Részlet) / 177
DOMOTOR JOZSEF-KATONA JOZSEF-MURAKÖZI TAMÁS
Borivóknak való . . . (Részlet) / 180
HERNER ERNŐ
Adatszolgáltatás és rendszerszervezés / 185
Kiejtési tudnivalók és szómagyarázatok / 189
A felhasznált irodalom jegyzéke / 195
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv