1.034.171

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A repülés ábécéje

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. A fedőlap fényképét Vagács Rudolf készítette.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A repülés nagyszerű lehetősége csak félévszázada ismeretes az emberiség előtt, de ez az idő elég volt ahhoz, hogy néhány vakmerő úttörő, bátor kísérletező próbálkozásaiból hétköznapi közlekedési... Tovább

Előszó

A repülés nagyszerű lehetősége csak félévszázada ismeretes az emberiség előtt, de ez az idő elég volt ahhoz, hogy néhány vakmerő úttörő, bátor kísérletező próbálkozásaiból hétköznapi közlekedési eszközzé, népszerű sporttá és félelmetes fegyverré nőjön.
A repülés a nehézkes járás és úszás után szárnyakat adott az embernek, aki súlyától megszabadulva száguld olyan sebességgel, amelyről 50 évvel ezelőtt még álmodni sem mert.
Ha a cím olvasása után kezedbe veszed ezt a könyvet, bizonyára a repüléssel kapcsolatos ismereteidet akarod kibővíteni. Nem szégyen ez, hiszen a repülés rohamléptekkel fejlődött és fejlődik még ma is. Előre kell bocsátani, hogy a könyv terjedelme kicsiny, ezért nem adhat részletes, tudományos felvilágosítást, de ez nem is célja. A cél az, hogy megismertessük a repüléstudomány egyes érdekesebb ágait, megmutassuk - hogyan is repülünk!
A könyv elsősorban az ifjúságnak íródott. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy csak gyermekek olvashatják, hanem azt, hogy elsősorban az ő érdeklődésüket akartuk kielégíteni, ők lesznek a jövő repülői, az ő nemzedékük már a repülés századában született, ők fogják meghódítani nemcsak a levegő, de a világűr birodalmát is.
Még valamire fel kell hívnunk a figyelmet. A könyv 1954 elején íródott. A benne szereplő adatok 1954 eleji ismereteinket rögzítik. A repülés nagy iramban fejlődött és fejlődik. Máról holnapra bekövetkezhet olyan változás, amely gyökeresen megváltoztatja az eddigi gyakorlatot. A ma még kiemelkedő rekordok holnapra hétköznapi teljesítménnyé válhatnak. Az alapok persze nem változnak, de az építmény egyre bővül. Aki tehát lépést akar tartani a fejlődéssel, ne elégedjék meg azzal, hogy elolvassa a könyvet, hanem továbbra is kísérje figyelemmel az eseményeket és azok figyelembevételével értékelje a könyv egyes fejezeteit. Vissza

Tartalom

Előszó3
A repülés története5
A repülés elmélete17
Ló a kocsi előtt26
Több felhajtóerő, - kisebb sebesség31
Egy kis légi bonctan37
A repülőgép kormányzása44
A repülőgép lelke56
Motor nélkül- szelek szárnyán61
A repülőgép érzékszervei70
A levegő országútjain81
A legifjabb fegyvernem95
Repülőtér a tengeren103
Repülés- repülőtér nélkül111
A hangnál is sebesebben118
A hőlégsugaras motorok130
Mit érez a repülő ember?141
A légi mentőöv152
Akik a kulisszák mögött vannak158
Néhány érdekes adat165

Szűcs József

Szűcs József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szűcs József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv