kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 134 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 5 |
| A szüret | 7 |
| Szüreti terv | 8 |
| Szüreti előkészületek | 9 |
| A szőlő érése és a szüret idejének megállapítása | 15 |
| A termés szedése és válogatása | 23 |
| A termés behordása | 27 |
| Borgazdasági üzemek létesítésének szempontjai | 33 |
| A jó pince kellékei | 34 |
| Szőlőfeldolgozás | 37 |
| A szőlő lerakása és a szőlőgyűjtő ciszterna | 39 |
| Az anyagmozgatás eszközei és gépei | 40 |
| A szőlő zúzása, zúzógépek | 53 |
| Mustelválasztás, elősajtolás | 55 |
| Sajtolás és sajtók | 59 |
| A must gyűjtése és elvezetése | 74 |
| A szőlőfeldolgozás egyes munkáinak kapcsolata, és a gépek elhelyezése | 75 |
| A must kezelése és az erjedés (erjesztés) | 81 |
| Mustfokolás | 82 |
| Borgazdasági mikroorganizmusok | 83 |
| Erjedés (erjesztés) | 87 |
| A must kezelése és az erjedés irányítása | 91 |
| Az erjedés termékei | 95 |
| Alkoholtartalom meghatározása | 95 |
| Vörös borok készítése | 99 |
| A bor kezelése | 107 |
| A bor kezeléséről általában | 107 |
| Borgazdasági tisztaság | 109 |
| A bor egyszerű kezelése | 110 |
| Töltögetés | 110 |
| Fejtés | 112 |
| Kénezés | 119 |
| Iskolázó és javító pinceműveletek | 120 |
| Fontosabb borbetegségek és borhibák | 122 |
| Melléktermékek hasznosítása | 125 |
| Függelék: Nagyüzemi típusterv | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.