1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A bölcseség hét pillére I-II.

Szerző

Kiadó: Révai Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 813 oldal
Sorozatcím: Klasszikus Regénytár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható térképekkel, fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Nyomtatta a Révai Irodalmi Intézet nyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mr. Gooffrey Dawson rábeszélésére az Ali Souls College kellő szabadságot adott nekem 1919-20-ban, hogy az arab fölkelésről írjak. Sir Herbert Baker pedig szállást és lehetőséget nyújtott munkámra... Tovább

Előszó

Mr. Gooffrey Dawson rábeszélésére az Ali Souls College kellő szabadságot adott nekem 1919-20-ban, hogy az arab fölkelésről írjak. Sir Herbert Baker pedig szállást és lehetőséget nyújtott munkámra westminsteri házában. Az ekképpen megírt könyv 1921-ben került szedés alá : s szerencsémre voltak barátaim, akik korrekturában megbírálják. Különösen köszönettel tartozom Bemard Shawnak és feleségének számtalan különféle értékes tanácsukért; és mindazoknak, kiket az itt következő pontosvesszők jelölnek.
Könyvem nem kíván pártatlan lenni. Két kézzel harcoltam, a magam erejéből. Tekintse az olvasó személyes elbeszélésnek, ami visszaemlékezés útján jött létre. Nem tudtam rendes jegyzeteket vezetni; hiszen kötelességmulasztás lett volna az arabokkal szemben, ha ilyen babérokra pályázom, míg ők verekednek. Fölötteseim, Wilson, Joyce, Dawnay, Newcombe és Davenport, mind elmondhatják ugyanezt. Ez áll Stiriingre, Youngra, Lloydra és Maynardra ; Buxtonra és Wintertonra; Rossra, Stentre és Siddonsra; Peakere, Hornbyra, ScottHigginsre és Garlandra ; Wordiera, Benettre és Maclndoera; Bassettre, Scottra, Goslettre, Woodra és Grayre ; Hindere, Spencere és Brightre; Brodiera, Pascoera, Gilmanre és Grisenthwaiterre, Greenhillre, Dowsettre és Wadere; Hendersonra, Leesonra, Markinsre és Nunanra.
És sokan voltak még, vezérek és magános harcosok, akikkel szemben nem pártatlan ez önmagamra irányított leírás. Még kevésbbé pártatlan, természetesen mint minden háborús történet, az ismeretlen katonákkal, a sokakkal szemben; akiknek nincsen hitelük, hisz nem is lehet, míg maguk is meg nem írják történetüket. Vissza

Fülszöveg

ILLUSZTRÁCIÓK
Azt hiszem, hogy minden idegen modell arcképe valahogyan magában foglalja Isten ítéletét. Ha e könyv minden neves alakját le tudtam volna rajzoltatni, ez az ő föllebbezésük lenne az én sommás leírásaim ellen. így hát vettem magamnak azt a fáradságot, hogy összehozzam a művészeket és modelljeiket. "Vettem magamnak a fáradságot", mert alakjaim Ázsiában és Afrikában éltek, Európán kívül. Csak keveset tudtam összegyüjteni közülök, s csak egypár művészt tudtam megnyerni munkatársul azok közül, akiket sokra tartok. Hiányzó alkalom és egy lapos pénztárca voltak ennek főokai.
I. kötet
Lawrence 48
Dzsiddai utca 128
Boyle 128
Abdulla serif 240
II. kötet
Sakir serif 64
Mohammed el Seheri 128
Allenby 192
Auda abu Taji 256
Dzsáfar 320
Navaf Sálán sejk 384
TÉRKÉPEK
I. kötet
Kisázsia a világháború idején 16
Hedzsász 176
Akaba környéke 352
II. kötet
Szíria és Palesztina 160

Tartalom

I. kötet
A szerző előszava
A. W. Lawrence előszava
T. E. Lawrence naplóvázlata útjairól
Bevezetés: A fölkelés alapvetése2
Feiszal felfedezése (Első utam Arábiába)45
Az arab offenzíva megkezdése (Feiszal első előnyomulása észak felé)111
Kitérés a vasútnál (Támadások a medinai vonal ellen)177
Terjeszkedés Akabáig (Az északi expedíció)259
Az új bázis kihasználása (Szíria kapujában)369
II. kötet
Az új bázis kihasználása (Szíria kapujában3
Támadás a hidak ellen (Kudarc a Jarmukvölgyben)57
Hadjárat a Holt-tengernél (Téli háború)147
A nagy remény romlása (Jön a maradiság)215
Felkészültünk a végső csapásra (Damaszkusz előt)255
A ház megépül (Damaszkusz felszabadítása)313
Epilógus411

T. E. Lawrence

T. E. Lawrence műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: T. E. Lawrence könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv