1.034.174

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Örök betűk IX.

Tanulmányok - Fotomontázs/Napfény és Felleg egy város felett/Kőkoporsó

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Kiadó:
Kiadás helye: Nagyvárad
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött keménykötés
Oldalszám: 103 oldal
Sorozatcím: Örök betűk
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: A szerzők arcképét rajzolta Gehl Zoltán grafikus művész. A könyv készült Nagyváradon, a "Grafika" nyomdai műintézet könyvnyomtató és könyvkötő műhelyeiben, meritett papiron, Büxenstein antiqua betűkből.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"A kortárs soha sem tudja, miben él. Figyelmét a jelentéktelen dolgok kötik le és a korszakalkotó eseményeket észre sem veszi. Elhalad felettük és szóra sem méltatja. Az én mentségemre is... Tovább

Előszó

Részlet:
"A kortárs soha sem tudja, miben él. Figyelmét a jelentéktelen dolgok kötik le és a korszakalkotó eseményeket észre sem veszi. Elhalad felettük és szóra sem méltatja. Az én mentségemre is csak azt hozhatom fel; tudom, hogy mellébeszélek, de nem adhatok mást, csak ami nem lényeges.
- Az ember élete csak apró örömökből tevődik össze - írja valahol egy francia filozófus, akinek életét és műveit a gondolkodás történelme alig néhány sorra méltatta, anélkül, hogy ez a tény ennek az igazságnak az értékéből bármit is levonna. Az elmélkedésnek ez a kevésbé ismert művelője, az általa felállított filozófiai tételhez még hozzáfűzte azt is: de ezekért az apró örömökért érdemes végigélni az egész életet.
Ennek a bölcsőnek, akinek a neve nekem sem jut most hirtelen az eszembe többek között akkor is teljesen igazat adok, amikor ebéd után elterpeszkedek a klub kényelmes bőrfoteljében és a gondtalan ember "hanyag eleganciájával" adom ki az udvariasan hajlongó pincérnek a parancsot:
- Feketét kérek és cigarettát." Vissza

Tartalom

Kelen György: Fotomontázs7
Marót Sándor: Napfény és Felleg egy város felett29
Tabéry Géza: Kőkoporsó59
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv