kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Pallas Stúdió |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 296 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Német |
| Méret: | 29 cm x 22 cm |
| ISBN: | 963-9022-84-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| konyhaművészet, kultúra, hagyomány, főzés, receptek, kenyérsütés, palacsinta | |
| Előszó | |
| A világ egy vadkacsa tojásában | |
| Első ételeink, hagyományaink kezdetei | |
| Tésztakultusz | |
| A nomád nép élelmezése | |
| A leves története | |
| Pogány Vajk, keresztény István | |
| Az Árpád-házi aranyág | |
| Középkori szakácsbirodalom | |
| Lovak, marhák, ökrök | |
| Halbőség | |
| Vadak | |
| Kenyérsütés | |
| A vendéglátás kezdetei | |
| A budai piacon | |
| Ser mérés, bor mérés | |
| Szakácsok nemessége | |
| A magyar trón nagyjai | |
| A nemzet öntestéből emelt uralkodója: Mátyás | |
| Reneszánsz gasztronómia | |
| Mátyás ebédel | |
| A hanyatlás évszázadai | |
| Erdély fejedelmei | |
| Erdély népei és konyhájuk | |
| Pénz nélküli vendéglátás | |
| Erdély gazdag asztalánál | |
| Erdély népi konyhája | |
| Bálmos | |
| A káposztáról | |
| Erdélyi tészták, kalácsok | |
| Italmérés | |
| A seritalról | |
| Török hatás | |
| A királyi Magyarország | |
| A barokk gasztronómia | |
| Habsburgok | |
| Újjászülető vendéglátás | |
| Vendégfogadókról | |
| Buda fogadói | |
| Csikósok oltára: a csárda | |
| Pest legrégebbi vendéglője | |
| Kávé és irodalom | |
| Forradalom önkény, kiegyezés | |
| "A népek tengere" | |
| Gasztronómia a magyar heraldika tükrében | |
| Gazdaság és turizmus a XIX. század második felében | |
| A millenium | |
| A kávéház fővárosa | |
| Szállodák, vendéglők | |
| Éttermek, vendéglők | |
| Négymillió földnélküli - kétmillió kivándorló | |
| Monarchia a háborúban | |
| Magyarország Trianon után | |
| A középosztály | |
| Művészetek | |
| Cukrászművészet | |
| Magyar cukrászdák, olasz, német, svájci cukrászok | |
| A "Dobostorta" születése | |
| Indiáner | |
| A Gerbaud story | |
| Turizmus és gasztronómia | |
| Balaton | |
| Debrecen | |
| Esztergom | |
| Kecskemét | |
| Lillafüred | |
| Pécs | |
| Sopron | |
| Szeged | |
| Szekszárd | |
| Zalaegerszeg | |
| Tokaj | |
| Palócföld | |
| Nagyhatalmak játékszere | |
| A legújabb kor | |
| Köztársaságtól köztársaságig | |
| A vendéglátás közelmúltja és jelene | |
| A könyvben szereplő ételreceptek | |
| Képjegyzék |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.