kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Terv- és Közgazdasági Főosztály |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 133 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| A VI. ötéves terv várható teljesítése | 5 |
| Mezőgazdaság és élelmiszeripar | 5 |
| A termelés növekedése | 5 |
| A növénytermelési ágazatok főbb jellemzői | 8 |
| Az állattenyésztési ágazatok főbb jellemzői | 11 |
| Egyes élelmiszeripari tevékenységek | 13 |
| Élelmiszerforgalmunk belföldön és külföldön | 16 |
| Anyagi-műszaki megalapozás | 17 |
| Erdőgazdálkodás és elsődleges faipar | 24 |
| A népgazdaság VII. ötéves tervének alapvető céljai | 26 |
| Mezőgazdaság és élelmiszeripar | 28 |
| A fejlesztés általános jellemzői | 28 |
| A népgazdaság ágazatainkkal szemben támasztott követelményei | 28 |
| Belföldi fogyasztás, élelmiszerkereskedelem és szervezési kérdések | 30 |
| A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi forgalma | 31 |
| A termelés növekedése | 33 |
| A termeléspolitika fő irányai | 37 |
| Szántóföldi növénytermelés és a növényi termékek feldolgozása | 37 |
| Kertészeti termékek termelése és feldolgozása | 45 |
| Állattenyésztés és állati termékek feldolgozása | 49 |
| Egyéb élelmiszeriparágak | 61 |
| Kedvezőtlen adottságú mezőgazdasági nagyüzemek fejlesztésének céljai és lehetőségei | 63 |
| A termelés személyi feltételei, üzem- és munkaszervezés, szociálpolitika | 65 |
| Mezőgazdaság | 65 |
| Élelmiszeripar | 66 |
| Munka- és üzemszervezés | 66 |
| Munkavédelem, szociálpolitika | 67 |
| A termelés anyagi-műszaki feltételei | 70 |
| Kemizálás | 70 |
| Beruházások | 71 |
| Központi gazdaságfejlesztési programok | 83 |
| A közgazdasági szabályozás fontosabb jellemzői | 86 |
| Ármechanizmus, árrendszer, támogatás | 87 |
| Az agrár- és élelmiszertermelési ágazatok jövedelemszabályozási rendszerének 1986. évi módosítása | 92 |
| Az élelmiszeripar tevékenységét érintő szabályozó-változások | 98 |
| Erdőgazdálkodás és elsődleges faipar | 102 |
| A fejlődés jellemzői | 102 |
| Belföldi ellátás, külpiaci értékesítés | 103 |
| A termelésnövekedés üteme | 104 |
| A termeléspolitika fő irányai | 104 |
| A termelés személyi feltételei | 107 |
| A termelés anyagi-műszaki feltételei | 108 |
| Függelék | 111 |
| Fontosabb jogszabályok jegyzéke | 113 |
| Tartalomjegyzék | 131 |