1.034.996

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában

Wine, Tourism, Gastronomy in Tolna Country/Wein, Tourism, Gastronomie im Komitat Tolna

Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: KAFI Reklám és Kommunikációs Bt.
Kiadás helye: Szekszárd
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 22 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Lásd, kóstold, érezd, ezt választottuk mottóul Tolna megye bemutatásához. Ez a gyönyörű, mediterrán táj, benne a szekszárdi dombság, emberöltők óta termi a legfinomabb... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Lásd, kóstold, érezd, ezt választottuk mottóul Tolna megye bemutatásához. Ez a gyönyörű, mediterrán táj, benne a szekszárdi dombság, emberöltők óta termi a legfinomabb borokat, méltán büszke rómaiaktól keltezett szőlőkultúrájára. Szekszárd rubinszínű borai költőket, zeneszerzőket ihlettek meg, fejedelmi asztalok díszei voltak.
Egy sajátos ,magunk választotta iránytűvel jártuk végig a Szekszárdi Történelmi Borvidék fontosabb állomásait, és lehetőség szerint teljes képet igyekeztünk adni a közelmúltban szerveződött Tolnai Borvidékről. Minden települést egy jellegzetes látnivaló felvillantásával, egy hagyományos, ám de ma is elkészíthető étel receptjével és természetesen hozzáillő, tájjelegű borral mutatunk be. Fontos tudni: valamennyi recept 4 személyre szól! Az ételek Kovács János mesterszakács gyűjtése nyomán kerülte papírra, a felvételek Kapfinger András objektívén keresztül vallanak nem csak a gasztronómia művészi szintű megjelenítéséről, de az itt élőkről, múltjukról, hagyományaikról is. A svábság, a székelyek, felvidékiek, a szerbek konyháján túl a hagyományos magyar paraszti étkekkel ismertetjük meg egyebek mellett az érdeklődőket, felvillantva a halban, vadban gazdag táj gasztronómiai erényeit.
Folklór, hagyomány és építészeti örökség, egy csipetnyi pannon múlt elevenedik meg könyvünk lapjain. Amit ajánlunk figyelmükbe, akár egy nagyszerű bor kiválasztásán, esetleg egy vakáció megszervezésén, vagy akár a vasárnapi menü összeállításán törik a fejüket.
Jó ha tudják, van miért Tolnába jönni! Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában
Állapot:
2.420 Ft
1.210 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
konyv