kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 184 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Az okszerű takarmányozás népgazdasági jelentősége | 3 |
| A takarmányok alkotórészei | |
| A takarmányok összetétele | 5 |
| A takarmányok víz- és szárazanyag tartalma | 7 |
| A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai | 8 |
| A takarmányok nitrogénmentes szerves alkotórészei | 10 |
| Az ásványi anyagok és jelentőségük | 14 |
| A vitaminok és feladataik | 18 |
| A vitaminok természetes forrásai és vitaminkészítmények | 21 |
| Takarmányozástani alapismeretek | |
| A takarmányok emészthetősége és az emészthetőséget befolyásoló tényezők | 24 |
| Az áthasonítás | 26 |
| A takarmányok zsírtermelőképessége | 27 |
| A keményítőérték | 30 |
| A takarmányozási táblázatok megismerése és azok használata | 33 |
| A keményítőértékarány, a fehérjekoncentráció és kiszámításuk | 37 |
| Az életfenntartó- és termelő táplálóanyagszükséglet | 38 |
| A takarmányszabványok és takarmányozási számítások | 41 |
| A takarmányok értékelésének szempontjai | 43 |
| A takarmányokban foglalt táplálóanyagok pénzértékének kiszámítása | 46 |
| A darapercent | 47 |
| A takarmányok ismertetése | |
| A takarmányalap megszervezése | 49 |
| A takarmányok csoportosítása | 51 |
| A zöldtakarmányok | 52 |
| A legelő és legeltetés | 54 |
| Pázsitfűfélék | 58 |
| Pillangósvirágú zöldtakarmányok | 61 |
| Egyéb zöldtakarmányok | 64 |
| Zöldtakarmánykeverék | 65 |
| A zöldtakarmányozás folytonosságának fontossága és megszervezése | 67 |
| A szénafélék | 70 |
| A rétiszénák | 71 |
| Szántóföldi szénák | 73 |
| A szalmák | 75 |
| Törek és pelyvafélék | 78 |
| A savanyított (siló) takarmányok | 79 |
| Gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok | 82 |
| A gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok eltartása | 86 |
| Abratakarmányok | 88 |
| Gabonamagvak | 89 |
| Gabonamagvak tisztítási hulladékai | 91 |
| Hüvelyes magvak | 92 |
| Olajos magvak | 94 |
| Erdei fák termése | 95 |
| Ipari takarmányok | 96 |
| Malomipari takarmányok | 96 |
| Olajipari takarmányok | 99 |
| Cukorgyári takarmányok | 101 |
| Keményítőgyári takarmányok | 105 |
| Erjedési ipari takarmányok | 105 |
| Szeszgyári takarmányok | 105 |
| Sörgyári takarmányok | 107 |
| Állati eredetű takarmányok | 108 |
| Etetésre csak kivételesen használt takarmányok | 111 |
| A konyhamoslék | 113 |
| Takarmánykiegészítő anyagok | 113 |
| Ásványi eredetű takarmányok | 113 |
| Vitaminkészítmények | 115 |
| Az ivóvíz és itatás | 117 |
| Háziállataink takarmányozásának szabályai | |
| Alaptakarmány. Termelőtakarmány. Egyedi takarmányozás | 120 |
| Takarmányadagok összeállításának alapelvei | 122 |
| A szálas-, gyökér- és gumóstakarmányok előkészítése | 124 |
| A takarmányadagok összeállításához szükséges táblázatok használatának ismertetése | 127 |
| Példák a ló takarmányozására | 131 |
| Példák a szarvasmarha takarmányozása köréből | 136 |
| Fejőstehenek takarmányozása | 136 |
| Növendékmarhák takarmányozása142 | |
| Hízómarhák takarmányozása | 144 |
| Igásökrök takarmányozása | 146 |
| Példák a juhok takarmányozására | 150 |
| Példák a sertések takarmányozására | 153 |
| A kocák takarmányozása | 154 |
| A tenyészkanok takarmányozása | 155 |
| A tenyészmalacok és süldők takarmányozása | 155 |
| A hízósertések takarmányozása | 156 |
| A mangalicák hízlalása | 156 |
| A hússertések hízlalása | 157 |
| Takarmányozási példák sertések részére | 158 |
| Tervszerűség a takarmánygazdálkodásban | 162 |
| Takarmányozási előirányzat készítése | 164 |
| Az etetés technikája | 167 |
| Az etetések száma és ideje | 169 |
| Takarmányozási normák | 171 |
| Táblázatok a takarmányok összeállításához | 173 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.