1.034.772

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Japanische Dramen - Terakoya und Asagao

Japán drámák - Terakoya és Asago - Terakoya oder die Dorfschule/Terakoya, avagy a falusi iskola - Historisches Trauerspiel in einem akt/Történelmi tragédia egy felvonásban - Asagao. Ein Romantisches Schauspiel in einem akt/Asagao. Romantikus színjáték egy felvonásban

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: C. F. Amelangs Verlag
Kiadás helye: Lipcse
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 19 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Eredeti papír védődobozban. Japán, selyemhatású merített papíron, selyemfonallal megerősített, vágatlan, dupla ívekkel készült könyv, oldalszámozáson belül 12 egész oldalas és számos szövegközti meseszép, kézzel festett, részletgazdag illusztrációval! A könyv nyomtatását, a papír minőségét és a rajzokat T. Hasegawa készítette és felügyelte Tokióban. A könyv története a Meiji korszak két népszerű drámájának legelső európai nyelvre lefordított változata. A fordító, Karl Florenz (1865-1939), japanológus. Nagyon ritka könyv!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg

A "Terakoya vagy a falusi iskola" című japán dráma a fő felvonása egy 1746-ban keletkezett történelmi szomorújátéknak, melynek címe: "Sugawara kancellár szépírásművészetének tükre".
A drámán négy szerző dolgozott: az ismert japán színműíró Takeda Izumo (1688-1756) és három barátja, Shoraku, Senryu és Koizumo. A darabot ugyan egészében is előadták, de az Izumo által írt Terakoya-felvonás, a színmű fénypontja, különösen kedvelt volt és többnyire egyedül is színpadra került.
A kötet az Asagao című színművet is tartalmazza, mely a japán beltenger nyugati végén játszódik, ahol rossz állapotok uralkodnak, mivel a herceg kegyencnőjének testvére teljhatalmat kapott, és arcátlan önkénnyel zsarnokoskodik mindenki felett.

Takeda Izumo

Takeda Izumo műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Takeda Izumo könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv