1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Transzformátorállomások szerelése

Kézirat

Szerző
Lektor

Kiadó: Mérnöki Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet 1952-53. évi előadássorozatából
Kötetszám: 1848
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 219.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

BEVEZETÉS
A technika fejlődése legjobban talán a villamos ipar nagyarányu fejlődésében mutatkozk meg, amit viszont a villamos energia felhasználásnak oriási mértékű növekedése követett.
A... Tovább

Előszó

BEVEZETÉS
A technika fejlődése legjobban talán a villamos ipar nagyarányu fejlődésében mutatkozk meg, amit viszont a villamos energia felhasználásnak oriási mértékű növekedése követett.
A világitási fogyasztás növekedése mellett sokkal nagyobb mértékü volt az erőátviteli fogyasztás növekedése. Az üzemek az addigi mechanikus hajtásáról sorra áttértek a villamos hajtásra, hogy kihasználhassák annak sokfajta előnyét. Az emlitettek miatt ma már az egyes elosztóhálózatoknak nagyságrendben is jelentős energiaelosztás a feladatuk. Nagy energiák átvitele és elosztása is csak nagy feszültség mellett gazdaságos, mivel igy lényegesen csökkenthetők az energiaátvitel folytán keletkező veszteségek. Tekintettel azonban arra, hogy a fogyasztók tulnyomó részükben kis feszültséget, 220-380 voltot igényelnek, szükségessé válik a fogyasztók közelében a nagy feszültségü villamos energia kis feszültségüvé változtatása. Ezt a feladatot a transzformátorállomások látják el. Igy a villamosenergia felhasználásánk fejlődése egyuttal a transzformátorállomások számának növekedését is magával hozta, s ezeknek jelentőségét is lényegesen emelte.
Bár a transzformátorállomások szerelésének sulya müszaki szempontból másodrendü az erőmüvek és a nagyfeszültségü elosztóhálozatok, aláállomásainak szereléséhez képest, mégis ha a transzformátorállomások számát és a vele kapcsolatos beruházásokat tekintjük, valamint azt, hogy milyen jelentőségük van a transzformátorállomásoknak az energia szétosztása és felhasználása terén, az előbbiekkel teljesen egyenranguvá válik. Erre mutat az is, hogy a népgazdasági tervek megvalósitása folyamán a villamos szerelőipar beruházásai, melyeknek jelentős része transzformátorállomások szerelésére esik, elérik, sőt meghaladják az erőmüvekbe és távvezetékekbe fektetett beruházások összegét. Vissza

Taky Ferenc

Taky Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Taky Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv