Előszó
Kedves evő-ivó olvasóm!
Töltsön magának egy kupica gyümölcspálinkát vagy egy pohár Tokaji Szamorodnit étvágygerjesztő gyanánt, és jöjjön velem egy sztártitkokkal megtűzdelt gasztro túrára. Immáron három éve faggatok a Vendéglátó magazin hasábjain neves embereket egy ebéd illetve vacsora közben arról, vajon kielégíti-e minden igényüket a hazai vendéglátás. Ennek a három évnek a gyümölcsét tartja most a kezében, és valószínűleg egyetért velem abban, hogy bőven van mit javítaniuk a vendéglátásban dolgozóknak, ennek ellenére optimisták lehetünk. Bár még nem mindenhol meleg a tányér vagy tiszta a terítő, sőt még a nemdohányzók sem fontosak minden vendéglősnek. Viszont gazdagodnak az étlapok, előkerülnek a régi magyar ételek, fantáziadússá válnak a belső terek, és tisztulnak a mellékhelyiségek - már ahol.
E gasztro túra alatt külön öröm volt felfedezni, hogy nemzeti kincsünk, "a magyar bor" visszafordíthatatlanul rálépett arra az útra, melyen tovább haladva a diadal elkerülhetetlen a nemzetközi borversenyben. Hála ezért, hatalmas szívvel és szakértelemmel megáldott kiváló borászainknak. Közülük néhánnyal a következő oldalakon már meg is ismerkedhetnek.
Könyvemmel arra bíztatom Önt, miközben bepillant a sztárok és közéleti személyiségek életébe és gasztro tapasztalataiba, hogy Ön is - járjon bár a legapróbb kifőzdébe vagy legelegánsabb étterembe - vegye a bátorságot, és igényeit megfogalmazva alakítsa a magyar vendéglátást. Amennyiben esetleg a mosolyt hiányolja a pincérek arcáról, azt javaslom, először Ön kezdjen el mosolyogni, még mielőtt rendel, és kihoznák az aperitifet!
Egészségére!
Tallián Hédi
Vissza