1.034.189

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tücsök

Egy drótszőrű foxi története

Szerző

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrált. Nyomtatta Hornyánszky V. R.-T. magy. kir. udv. könyvnyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az országúton egy autó haladt. Kéklakkos, nyolchengeres drága kocsi, amilyent csak bankárok, földbirtokosok és moziszínésznők tartanak. A rosszul kövezett, poros úton lágyan,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az országúton egy autó haladt. Kéklakkos, nyolchengeres drága kocsi, amilyent csak bankárok, földbirtokosok és moziszínésznők tartanak. A rosszul kövezett, poros úton lágyan, kecsesen suhant, néha zökkent, valósággal felágaskodott a széles kerekek alá bújó csontkeménységű göröngyökön, majd váratlan gödör tátongott alatta, mint egy éhes száj és az autó ilyenkor nagyot huppant, hogy a bentülők összekoccantak, vagy szanaszét estek, mint a hullámvasúton.
Hátul, a vörös bőrülésen, a soffőr mögött, négytagú család terpeszkedett. Négytagú és négylábú kutyafamilia: Simi, a messze környéken híres drótszőrű kutyamama és három újszülött kölyke, akik alig nyolc hete látták meg a napvilágot. Az előkelő utasokat éppen szoptatta az anyjuk és érthetően mérgelődött a szörnyű út miatt. Velük szemközt a kisülésen két kisgyermek ült. Kandó úrnak, a közeli mintagazdaság tulajdonosának fiacskái. Még a könnyük is kicsordult, úgy kacagtak a gyámoltalan kiskutyákon, akik a kocsi szeszélyes hullámzása közben folyton elgurultak a mamájuk közeléből és sehogyse tudták nyugodtan befejezni „reggelijüket". Úgy támolyogtak, mint a részegek, mintha becsíptek volna a szájuk széléről is lecsurgó tejtől és suta, bohókás mozdulatokkal igyekeztek visszamászni az anyai emlőkhöz.
- Nézd azt a kis csillagoshomlokút - figyelmeztette öccsét az idősebbik fiú - belekapaszkodott az anyja lábába!
- Úgy egyensúlyoz, akár egy légtornász! Vissza

Tamás István

Tamás István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tamás István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv