A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyermekeink boldogságáért

Szerkesztő

Kiadó: Vas-Fém és Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezetének Csepel Vas- és Fémművek Szakszervezeti Tanácsa
Kiadás helye: Csepel
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szép is. volt, meg nehéz is volt visszatekintenünk az elmúlt harminc esztendőre. Szép és örömteli volt, mert óvodáinkról - bölcsődéinkről beszélve, nemcsak „intézményeket", „létesítményeket" látunk... Tovább

Előszó

Szép is. volt, meg nehéz is volt visszatekintenünk az elmúlt harminc esztendőre. Szép és örömteli volt, mert óvodáinkról - bölcsődéinkről beszélve, nemcsak „intézményeket", „létesítményeket" látunk és láttunk elsősorban, hanem ezer meg ezer munkásgyermek-arcot, kiknek egészsége, okossága és kedvessége már saját gyermekeik arcából is köszönt bennüket, mert munkásgenerációkat segítettünk szó szerint is első lépéseikben, hogy egészséges, öntudatos és alkotó emberek legyenek.
Talán ez volt a legszebb, munkánk és életünk értelmére visszatekinteni. S nehéz is volt, mert harminc év mégis csak nagy idő, röviden kellett mindenről beszélnünk, adatokat, dokumentumokat kellett felkutatnunk, nevelőket felkeresnünk, kik már régen nyugdíjban vannak, hogy hiteles képet adhassunk gyermekintézményeink fejlődéséről. S itt kérünk mindjárt elnézést azoktól, kik adataink elégtelensége miatt esetleg említetlenül maradtak, pedig becsülettel vettek részt ebben a szép munkában.
Gyermekintézményeink gyarapodása is híven tükrözi a Csepel Művek egészének szocialista fejlődését. Gyárunk munkáskollektívája, politikai és gazdasági vezetése, mindig kivételes y nyelemmel és gondoskodással hozta Iétr3, segítette és támogatta bölcsődéinket és óvodáinkat.
Gyermekintézményeink a termelés növekedésével párhuzamosan bővültek és gazdagodtak, épületeinken, létesítményeinken mindenütt ott látjuk a szocialista brigádok kezenyomát, kommunista szombatok önként s öntudattal vállalt munkája is ott tükröződik a munkásgyermekek egészségében, ellátottságában és vidámságában. Törekedtünk arra, hogy hitelesen bemutassuk; honnan indultunk és hol tartunk most, hogy törzsgárdatagjaink mellett új munkatársaink, s a szülők, gyárunk dolgozói is láthassák s megismerjék azt az utat, melyet intézményeink a felszabadulás óta megtettek. Fontosnak tartottuk annak érzékeltetését is, hogy az anyagi-technikai feltételek gyarapodásával párhuzamosan, hogyan emelkedett munkánk szakszerűsége és minősége, hogy gyermekeinket a modern szocialista pedagógia és neveléstudomány igényes eszközeivel igyekszünk segíteni, nevelni és tanítani.
Ez az igényesség biztatóit arra is bennünket, hogy munkánk fogyatékosságairól is bátran beszéljünk. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyermekeink boldogságáért Gyermekeink boldogságáért Gyermekeink boldogságáért Gyermekeink boldogságáért Gyermekeink boldogságáért

A gerinc enyhén töredezett. A felső lapélek nedvességtől foltosak. A kötés megnyílt.

Állapot:
2.480 Ft
930,-Ft 50 25
6 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv