kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Számítástechnika-Alkalmazási Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 96 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-553-202-4 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Előszó | 11 |
| Bevezetés | 13 |
| Mi a mikrohullám, hogyan működik a készülékünk, és mennyire veszélyes? | 13 |
| Mire kell ügyelnünk a mikrohullámú készülék üzembe helyezésekor? | 14 |
| Milyen edényeket használjunk? | 14 |
| Mire használjuk a mikrohullámú készüléket? | 17 |
| Mire ne használjuk? | 17 |
| Mi befolyásolja a főzési időt? | 18 |
| Tanácsok | 20 |
| Általános tanácsok | 20 |
| Melegítési tanácsok | 21 |
| Mélyhűtött ételek kiolvasztása, melegítése | 22 |
| Mire ügyeljünk zöldségpároláskor? | 23 |
| Mire ügyeljünk hús és hal sütésekor? | 24 |
| Hogyan gyorsíthatjuk a kelt tészta kelését? | 25 |
| Ötletek | 26 |
| Túró készítése | 26 |
| Ikrás méz felolvasztása | 26 |
| Citromfélék lédússá tétele | 26 |
| Száraz kenyér, péksütemény felfrissítése | 26 |
| Gyümölcs, gomba, petrezselyem szárítása | 27 |
| Karamell készítése | 27 |
| Csokoládé olvasztása | 27 |
| Dió pirítása | 27 |
| Karamellás dió | 27 |
| Melegszendvicsek és apró falatok | 28 |
| Sajtos melegszendvics | 28 |
| Melegszendvics párizsis krémmel | 28 |
| Ananászos melegszendvics | 29 |
| Virslifalatkák | 29 |
| Póréhagyma angolszalonnával | 30 |
| Svájci sajtvacsora (Raclette) | 30 |
| Fondue | 31 |
| Leveles tészta | 31 |
| Gombatorta | 32 |
| Hagymatorta | 33 |
| Tojásételek | 34 |
| Kemény tojás | 34 |
| Tükörtojás | 34 |
| Sajtos omlett | 34 |
| Levesek | 36 |
| Zöldségleves | 36 |
| Snidlinges burgonyaleves | 36 |
| Karfiolkrémleves | 37 |
| Brokkolikrémleves | 38 |
| Sajtleves | 38 |
| Meggyleves | 38 |
| Őszibarack- és almaleves | 39 |
| Mirelit levesek | 39 |
| Mártások | 40 |
| Fehérmártás (besamel) | 40 |
| Zöldmártás | 41 |
| Sajtmártás | 41 |
| Mustármártás | 42 |
| Fokhagymás mustármártás | 42 |
| Tormamártás | 42 |
| Barnamártás | 43 |
| Pikáns mártás | 43 |
| Bordeaux-i mártás | 44 |
| Madeira mártás | 44 |
| Gombamártás | 45 |
| Almamártás | 45 |
| Hús-, csirke- és halételek | 46 |
| Marhasült | 46 |
| Rostélyos | 46 |
| Tűzdelt fehérpecsenye | 47 |
| Göngyölt felsál | 47 |
| Sertéssült | 48 |
| Sertéscomb fokhagymásan | 49 |
| Sertéskaraj dióval | 49 |
| Karaj almával | 50 |
| Vagdalt hús egyben | 50 |
| Sajtos vagdalt hús | 51 |
| Fűszeres csirkecombok | 51 |
| Mexikói csirkemell | 52 |
| Párolt csirkemell | 53 |
| Nyársonsült csirkéből | 53 |
| Tonhalgombóc | 54 |
| Tonhalszeletek | 55 |
| Rácos ponty | 55 |
| Köretek, egytálételek | 56 |
| Burgonya főzése | 56 |
| Burgonyapüré | 56 |
| Sajtos burgonya | 57 |
| Telfölös burgonya | 57 |
| Töltött burgonya | 58 |
| Rakott burgonya | 59 |
| Rizs főzése | 59 |
| Rizibizi | 59 |
| Mexikói köret | 60 |
| Parajfőzelék | 60 |
| Lencsefőzelék virslivel | 61 |
| Rakott paradicsom | 61 |
| Rakott brokkoli | 62 |
| Olaszos karfiol | 63 |
| Töltött tök | 63 |
| Húsos rakott metélt | 64 |
| Kínai konyha | 66 |
| Zöldséges rizs | 66 |
| Zöldséges tojás | 66 |
| Szójamártásos karaj | 67 |
| Pekingi csirkemell | 68 |
| Sós felfújtak | 69 |
| Burgonyafelfújt | 69 |
| Sonkás felfújt | 69 |
| Rizsfelfújt különböző változatokban | 70 |
| Mexikói rizsfelfújt | 70 |
| Húsfelfújt | 71 |
| Zöldségpuding | 71 |
| Édes felfújtak, kelt tészta | 73 |
| Cseresznyefelfújt | 73 |
| Gyümölcsfelfújt | 73 |
| Túrófelfújt | 74 |
| Kétszersültfelfújt | 74 |
| Gőzgombóc | 75 |
| Édességek | 77 |
| Tejberizs, gyümölcsrizs | 88 |
| Csokoládéöntet | 77 |
| Fahéjas almaöntet | 78 |
| Almahab | 78 |
| Töltött alma | 79 |
| Csokoládékrém vagy parfé | 79 |
| Pudingok porból | 80 |
| Almás tészta | 80 |
| Gyümölcsös túrótorta | 81 |
| Dejós sütemény | 81 |
| Kakaós tészta | 82 |
| Sacher-torta | 83 |
| Habcsók | 83 |
| Befőzés | 84 |
| Befőtt készítése | 84 |
| Szilvadzsem | 85 |
| Eperlekvár | 85 |
| Táblázatok | 86 |
| Felolvasztási idők | 86 |
| Főzési (sütési) idők | 88 |
| Teljesítményátszámítási táblázat | 89 |
| Tárgymutató | 91 |