kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 144 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-240-330-4 |
| Megjegyzés: | Nyolcadik, változatlan kiadás. |
| Előszó | 7 |
| Tápanyagszükséglet | 11 |
| Bevezető | 11 |
| A tápanyagszükséglet egyes adatainak részletes indoklása | 13 |
| Energia | 13 |
| Fehérje | 15 |
| Zsír | 17 |
| Szénhidrát | 18 |
| Vitaminok | 19 |
| Ásványi anyagok | 22 |
| A tápanyagszükséglet meghatározása | 24 |
| Az egészséges ember tápanyagszükségletének változása | 27 |
| Terhesség és szoptatás | 27 |
| Gyermek- és serdülőkor | 27 |
| Felnőttkor | 29 |
| Öregkor | 31 |
| Élelmianyagaink tápanyagtartalma | 37 |
| Bevezetés | 37 |
| Élelmianyagaink kalória- és vitamintáblázata | 40 |
| Gabonák és gabonatermékek | 40 |
| Húsok, belsőségek, húskészítmények | 40 |
| Zsiradékfélék | 50 |
| Tej és tejtermékek | 60 |
| Tojás | 66 |
| Zöldség- és főzelékfélék | 66 |
| Száraz hüvelyesek | 68 |
| Étkezési gombák | 70 |
| Gyümölcsök | 70 |
| Gyümölcskészítmények | 72 |
| Diófélék, olajos magvak | 74 |
| Konzervek és leveskészítmények | 76 |
| Készételek | 78 |
| Édesipari termékek | 90 |
| Italok összetétele | 98 |
| Élelmianyagaink ásványi alkotórészei | 99 |
| A megbetegedett szervezet tápanyagszükséglete | 113 |
| Felnőttek tápanyag-szükséglete különféle diétatípusok alkalmazása esetén | 116 |
| Fehérjeegyenérték-táblázat | 117 |
| Élelmianyagok konyhasótartalma | 117 |
| Élelmianyagok purintartalma | 119 |
| Élelmianyagok rosttartalma | 120 |
| A legfontosabb fehérjeforrásaink aminosav-összetétele | 120 |
| Élelmi anyagok szabadaminosav-tartalma | 122 |
| Élelmiszerek szterintartalma és zsírsav-összetétele | 127 |
| Néhány élelmianyag koleszterintartalmára vonatkozó tájékoztató értékek | 129 |
| Törzskönyvezett, rendszeres egészségügyi ellenőrzés alatt álló élelmiszer-készítmények | 130 |
| A raktározás és a konyhatechnikai feldolgozás közben keletkező veszteségek | 137 |
| A raktározási veszteségek | 137 |
| A technológiai eljárások során keletkező veszteségek | 138 |
| Tisztítási veszteség | 138 |
| Mosás és áztatás okozta veszteségek | 138 |
| Hőkezelés hatására bekövetkező veszteségek | 138 |
| Az élelmi anyagok raktározási súlyvesztesége | 139 |
| A zöldség-, főzelék, és gyümölcsfélék raktározási vesztesége | 141 |
| Zöldségfélék C-vitamin-vesztesége tárolás közben | 142 |
| A zöldség-, főzelék, és gyümölcsfékék tisztítási vesztesége havi részletekben | 142 |
| A húsok, halak és a tojás tisztítási vesztesége | 143 |
| A burgonya áztatási vesztesége | 143 |
| C-vitamin-veszteség különféle elkészítési eljárások alatt | 143 |
| Főzelékek C-vitamin-tartalmának alakulása tárolsá alatt | 144 |
| Néhány élelmianyag hamuja nyers, illetve főtt állapotban | 144 |