kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 148 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Dr. Tarján Róbert: A tápanyagszükséglet | 3 |
| A tápanyagszükséglet fogalmának változásai | 3 |
| A tápanyagszükségletet befolyásoló tényezők | 6 |
| Terhesség és szoptatás | 7 |
| A gyermek- és serdülőkor | 7 |
| A felnőttkor | 10 |
| Az öregkor | 12 |
| A kalorikus tápanyagok egymás közötti aránya | 15 |
| Fehérjék | 15 |
| Zsírok | 16 |
| Szénhidrátok | 17 |
| Vitaminok | 18 |
| Ásványi anyagok | 21 |
| Dr. Lindner Károly: A hazai élelmi anyagok tápanyagtartalma | 23 |
| Áldor Tibor: A raktározás és a konyhatechnikai feldolgozás közben keletkező veszteségek | 46 |
| A raktározási veszteségek | 46 |
| A konyhatechnikai eljárások során keletkező vesztreségek | 49 |
| Tisztítási veszteségek | 49 |
| Mosás és áztatás okozta veszteségek | 49 |
| Hőkezelés hatására bekövetkező veszteségek | 49 |
| A hagyományos és az új konyhatechnikai eljárások folyamán keletkező veszteségek | 52 |
| Dr. Cieleszky Vilmos: Az élelmiszerekben és italokban előforduló idegen vegyi anyagok | 55 |
| Alapfogalmak | 55 |
| Természetes eredetű káros anyagok | 58 |
| Technológiai eredetű szennyeződések | 59 |
| Fémekből kioldódó szennyeződések | 59 |
| Műanyagokból kioldódó szennyeződések | 62 |
| Élelmiszerekkel érintkező gépekkel, eszközökkel, edényekkel stb. szemben támasztott követelmények | 64 |
| Peszticidek (növényvédő, valamint rágcsáló- és rovarirtó szerek) maradékai | 66 |
| A növényvédő szerek maradékai | 67 |
| A rovar- és rágcsálóirtó szerek maradékai | 78 |
| Kiegészítő (additív) vegyi anyagok | 80 |
| Konzerváló szerek és antioxidánsok | 80 |
| Színezékek és festékek | 82 |
| Aromásító és ízesítő anyagok | 85 |
| Savanyító, lúgosító és pufferanyagok | 86 |
| Fizikai állapotot befolyásoló anyagok | 88 |
| Néhány biológiailag aktív kiegészítő anyag | 89 |
| Dr. Ormay László: Élelmi anyagok és készítmények elváltozásai, és e változások egészségügyi megítélése | 91 |
| Abiotikus elváltozások | 91 |
| Biokémiai elváltozások | 94 |
| Mikrobiológiai eredetű elváltozások | 94 |
| Az élelmiszerekben előforduló mikroorganizmusok, valamint egyes paraziták | 95 |
| Baktériumok által okozott fontosabb elváltozások | 97 |
| Az élelmiszerek érzékszervekkel észlelhető elváltozásai és ezek egészségügyi megítélése | 99 |
| Dr. Cieleszky - Dr. Ormay: Mintavétel élelmezés-egészségügyi vizsgálatokhoz | 106 |
| Fogalmi meghatározások | 106 |
| Mintavétel előtti helyszíni vizsgálatok | 107 |
| A mintavétel általános szabályai | 108 |
| A minták mennyisége és száma | 109 |
| A mintavétel végrehajtása | 110 |
| Mintavételi jegyzőkönyv | 112 |
| Élelmiszerminták vizsgálatával foglalkozó intézmények | 112 |
| Ételmérgezés esetében követendő eljárás | 113 |
| Bűnös szándék gyanújával elkövetett mérgezés esetében szükséges eljárások | 114 |
| Dr. Tarján Róbert: A beteg szervezet tápanyagszükséglete | 116 |
| Dr. Novotny Tibor: Fontosabb élelmezés-egészségügyi jogszabályok | 135 |
| Függelék | 138 |
| A kalória- és tápanyagfogyasztás kiszámítása a felhasznált élelmi anyagok és élelmiszerek alapján | 138 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.