kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 145 oldal |
| Sorozatcím: | Korunk tudománya |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 7 |
| A táplálkozás jelentősége egyes betegségek lefolyásában | 15 |
| A hypertonai betegség - magas vérnyomás - befolyásolása aminosav hiányokkal | 16 |
| A szívinfarktus és a táplálkozás | 23 |
| Aminosav hiányok hatása a gyomorfekély képződésre | 40 |
| A táplálkozás hatása a daganatok fejlődésére | 44 |
| Táplálkozási eredetű betegségek problémái | 52 |
| Az éhezés és az egyoldalú táplálás | 52 |
| Fehérje minőségi hiánya | 65 |
| A táplálkozástudomány új problémái | 104 |
| A tápanyagok | 104 |
| Táplálkozástudományi ismeretek ellenőrző próbája | 121 |
| A táplálkozási ártalmak elleni küzdelem | 126 |
| A diétetika helye az orvostudományban | 134 |
| Az élelmezés fejlődésésnek iránya a következő évtizedekben | 140 |
| Utószó | 145 |