kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 71 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 3 |
| A táplálkozásélettan fogalma és tárgya | 4 |
| A táplálkozás célja és szükségessége | 5 |
| Az élelmiszerek csoportosítása táplálkozásélettani szempontból | 6 |
| Alaptápanyagok | 7 |
| Építő tápanyagok | 7 |
| Energiát adó tápanyagok | 9 |
| Védő tápanyagok | 10 |
| Az ember táplálkozásában fontos ásványi anyagok | 11 |
| Az ember táplálkozásában fontos vitaminok | 17 |
| Élvezeti szerek | 25 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 25 |
| Alkoholtartalmú élvezeti szerek | 27 |
| Alkoholmentes élvezeti szerek | 29 |
| Fűszerek | 29 |
| Tápanyagszükséglet | 30 |
| Az élelmiszerek értékadó tényezői | 31 |
| Az élelmianyagok energiaértéke | 32 |
| Az élelmianyagok biológiai értéke | 34 |
| Az élelmiszerek élvezeti értéke | 36 |
| Az ember tápanyagszükséglete és az ezt befolyásoló tényezők | 36 |
| Az életfolyamatok fedezésére szükséges energiamennyiség, az alap-anyagcsere | 37 |
| A munkavégzéshez kívánatos energiaszükséglet | 38 |
| A helyes táplálkozás alapelvei | 40 |
| A tartósító- és húsipari termékek szerepe a táplálkozásban | 44 |
| Az élelmianyagok változása a konyhai (ipari) feldolgozás alatt | 45 |
| Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értéke | 48 |
| Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értékének megóvása | 51 |
| A táplálkozás és az emésztés szervei, az emésztés biokémiája | 52 |
| Az emésztés szervei | 53 |
| Az emésztőkészülék feji és nyaki része | 53 |
| Az emésztőkészülék hasi és medencei része | 56 |
| Az emésztés biokémiai folyamata | 60 |
| Az emésztésben szereplő enzimek természete | 61 |
| A száj- és gyomorbeli emésztés | 63 |
| A bélben folyó emésztés | 66 |
| A felszívódott tápanyagok sorsa a szervezetben | 68 |