kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 144 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 7 |
| Táplálkozásélettan | 9 |
| Az egészséges, felnőtt ember szükséglete. A tápanyagok | 11 |
| Építőanyagok | 11 |
| Fehérjék | 11 |
| Ásványi anyagok | 13 |
| Energiaforrások | 14 |
| Zsírok | 15 |
| Szénhidrátok | 16 |
| Biokatalizátorok | 18 |
| Nyomelemek | 18 |
| Vitaminok | 18 |
| Tápanyagszükséglet különböző korcsoportokban és fiziológiás állapotokban | 20 |
| A csecsemő és gyermek táplálása | 21 |
| Az újszülött és a csecsemő táplálása | 21 |
| Az elválasztás | 22 |
| A beteg csecsemő táplálása | 24 |
| Az egészséges gyermek táplálása | 25 |
| A beteg gyermek táplálása | 27 |
| Az öregek táplálása | 28 |
| A terhes és szoptató nő táplálkozása | 29 |
| Élelmiszerismeret | 30 |
| Hús, baromfi, hal, vad | 30 |
| Zsiradékok | 35 |
| Tej- és tejtermékek | 36 |
| Tojás | 37 |
| Gabonafélék, sütőipari termékek | 38 |
| Zöldségfélék, hüvelyesek, burgonya | 41 |
| Gyümölcsök | 44 |
| Ételízesítők, fűszerek | 44 |
| Élvezeti cikkek, szeszes- és üdítő italok | 46 |
| Konyhatechnika | 50 |
| Általános konyhatechnika | 50 |
| Konyhatechnikai alapismeretek | 50 |
| Előkészítő eljárások | 50 |
| Az előkészített anyagok konyhatechnikai feldolgozása | 54 |
| Sűrítő és higító eljárások | 55 |
| Ízesítő, színező eljárások | 56 |
| Hőbehatásook | 57 |
| Az elkészítés hatása az élelmiszerre | 59 |
| A tápanyagok szerkezetének megváltozása a hőkezelés hatására | 61 |
| A sütés-főzés higiénéje. A tisztaság | 64 |
| Befejező eljárások | 68 |
| A tálalás | 69 |
| A terítés | 71 |
| A felszolgálás | 72 |
| A díszítés | 72 |
| Részletes konyhatechnika | 73 |
| Az ételek ismertetése készítési módjuk és rendeltetésük szerint | 73 |
| Levesek | 74 |
| Előételek, ízelítők | 76 |
| Húsételek | 77 |
| Főzelékételek | 79 |
| Mártások | 81 |
| Körítések | 82 |
| Saláták | 82 |
| Tojásból készült ételek | 83 |
| Tésztafélék, édességek | 83 |
| Reggeli és uzsonna italok | 85 |
| Komplettálás | 85 |
| Az étlaptervezés és anyagkiszabás alapelvei | 87 |
| A diétás konyhatechnika | 88 |
| Dietetika | 93 |
| Általános dietetika | 93 |
| Részletes dietetika | 96 |
| Alapétrendek | 96 |
| Könnyű-vegyes alapétrend | 96 |
| Pépes alapétrend | 98 |
| Folyékony étrend | 100 |
| Az egyes betegségek diétája | 101 |
| A lázas beteg diétája | 101 |
| A szívbeteg diétája | 103 |
| A májbeteg diétája | 106 |
| A gyomor- és bélbeteg diétája | 109 |
| A vesebeteg diétája | 116 |
| A cukorbeteg diétája | 119 |
| A tüdőbeteg diétája | 121 |
| Az operált beteg diétája | 122 |
| Soványító étrend | 123 |
| Hízlaló étrend | 125 |
| Táplálkozási allergia | 126 |
| Táblázatok | 129 |
| Tájékoztató a tápanyagszükségletről | 130 |
| Egy heti élelmiszerszükséglet | 131 |
| Kalóriatáblázat | 132 |
| Az élelmi anyagok súlyának becslése | 135 |
| Konyhasóban szegény élelmiszerek | 135 |
| Szénhidrát-egyenérték táblázat | 136 |
| Fehérje-egyenérték táblázat | 137 |
| Penzoldt-féle táblázat | 137 |
| Élelmiszerek átlagos tisztítási vesztesége | 138 |
| A C-vitamin veszteség átlaga főzésnél | 138 |
| A C-vitamin veszteség átlaga konzerválásnál | 138 |
| Irodalom | 139 |
| Tárgymutató | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.