kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Zafír Press |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Spirál |
| Oldalszám: | 143 oldal |
| Sorozatcím: | Zsebkönyvvel könnyebb... |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 15 cm x 10 cm |
| ISBN: | 978-615-5005-21-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Alapok | |
| Táplálkozási piramis | 7 |
| Mi számít egy adagnak? | 8 |
| A táplálkozási piramison túl | 9 |
| Élelmiszerbiztonság | 10 |
| Jó vitaminforrások ételcsoportok szerint | 11 |
| Jó ásványianyag-források ételcsoportok szerint | 13 |
| Ajánlások a vitaminnal és ásványi anyaggal történő kiegészítésről | 14 |
| Csecsemőtáplálás | 15 |
| A fulladásos balesetek elkerülése | 16 |
| Élelmiszerjelölések definíciója | 17 |
| Egy pillantás az ételcímkére | 19 |
| Egyes vitaminokra vonatkozó RDA és AI értékek | 21 |
| Egyes ásványi anyagokra és energiát adó tápanyagokra vonatkozó RDA ls AI értékek | 24 |
| Az élelmiszer-fogyasztást befolyásoló vallási szokások | 26 |
| Vizsgálatok | |
| Testtömeg Index (BMI) táblázat | 27 |
| Az alultápláltság fizikai tünetei | 28 |
| A rendellenes folyadékmennyiség jelei és tünetei | 29 |
| A kóros szérumnátrium- és káliumszintek jelei és tünetei | 31 |
| Felmérő űrlap | 32 |
| Diéta | |
| A koleszterinszint csökkentést célzó diéta | 36 |
| Ajánlott ételek | 37 |
| A hypertrigliceridaemia kezelésének étrendi vonatkozásai | 38 |
| DASH (Dietry Approaches to Stop Hypertension) Diéta | 39 |
| 10 mg-nál magasabb koffeintartalmú italok és ételek (válogatás) | 40 |
| Nátriumszegény étrend | 41 |
| ADA ajánlások: diabétesz és gondozása | 42 |
| ADA kezelési ajánlások duabéteszben | 44 |
| Az ADA tápanyagokra vonatkozó ajánlásai diabéteszben | 45 |
| Menütervezés szénhidrát egységek szerint | 46 |
| Inzulinkészítmények | 47 |
| A betegoktatás folyamata: diabétesz | 48 |
| Fontos teendők diabéteszben | 49 |
| Hogyan éljünk diabétesszel? | 52 |
| A hasmenés diétás kezelése felnőtteknél | 54 |
| Orális rehidráló oldatok | 55 |
| Dumping szindróma | 56 |
| Nyelészavar és egyéb nyelési problémák | 57 |
| Gastro-oesophagealis reflux betegség (GORD) | 58 |
| Az étrend rosttartalmának megnövelése | 59 |
| Tejcukorszegény étrend | 60 |
| Salakanyagmentes folyékony étrend | 61 |
| Teljes folyékony étrend | 62 |
| Állagmódosítások: Ajánlott ételek | 64 |
| Zsírszegény étrend | 66 |
| Salakanyagmentes étrend | 67 |
| Májbetegek fehérjeszegény étrendje | 68 |
| Csontritkulás | 69 |
| Táplálkozás a terhesség alatt | 70 |
| Ajánlások vesebetegségben | 71 |
| Vegetáriánus étrendek | 72 |
| Fogyás és táplálkozái oktatás | 74 |
| Evészavarok | 75 |
| Napi energiabevitel alapján megtervezett étkezés | 76 |
| Válogatott egenértéktételek az étrend megtervezéséhez | 77 |
| Interakciók | |
| Étrendkiegészítők | 80 |
| Egyes étrend-kiegészítőkhöz tartozó óvatossági rendszabályok | 81 |
| Gyakori gyógyszerek tápanyagokra kifejtett hatása | 82 |
| Az ételek, italok és tápanyagok hatása a gyógyszerekre | 84 |
| A MAO-gátlókkal kölcsönhatásba lépő ételek | 86 |
| Táplálkozási irányelvek orális alcadásgátló esetén | 87 |
| Táplálék kiváltotta anafilaxiás reakciók | 88 |
| Tüneti kontroll | |
| Az étrend a tünetek kontrollálásában | 89 |
| Táplálás | |
| Az alultápláltság mértékének meghatározása és kezelése | 96 |
| Intravénás oldatok kiszámítása | 98 |
| Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszerek | 99 |
| Parenterális táplálás | 103 |
| Gyógyszerelés a táplálószondán át | 104 |
| Újratáplálási (refeeding) szindróma | 105 |
| Számítások | |
| Háztartási mértékegységek átszámítása | 106 |
| Gyakori számítások a dietetikában | 106 |
| Nemzetközi egységek átszámítása metrikus mértékegységekre | 108 |
| Milligramm átszámítása mval-ra | 109 |
| Folyadékszökséglet | 110 |
| Hőfokok átszámítása | 111 |
| Függelék | |
| Geriátriai táplálkozási gyorsfelmérés | 112 |
| Alternatív mérési módok | 114 |
| A PEACH' tanulmány: A tápláltság szűrőeszköze fiatal gyermekkorban | 116 |
| STRONG szűrés - Malnutríció rizikóját szűrőlap csecsemők és gyermekek részére | 118 |
| Malnutrícióval járó alapbetegségek | 119 |
| Malnutráció rizikója és a táplálásterápia szükségessége | 120 |
| A D-E-N-T-A-L szájüregi szűrőkérdések | 120 |
| Evési viselkedési skála | 121 |
| Táplálási szűrőlap terminális állapotban lévő betegeknek | 122 |
| CAGE' kérdőív az alkohollal visszaélő személy azonosítására | 123 |
| Táplálkozástudományi kapcsolatok | 124 |
| Csecsmőtápszerek | 126 |
| Népszerű fogyókúrák | 128 |
| Glikémiás index (GI) | 129 |
| A glikémiás választ befolyásoló tényezők | 129 |
| Élelmiszerek glikémiás index szerint csökkenő sorrendben | 130 |
| Élelmiszerek betűrendben, és glikémiás indexük | 132 |
| Könyvismertetők | 134 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.