1.035.497

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táplálkozzunk helyesen!

Tegyünk el télire zöldfőzeléket!/Különféle eltevési módok

Szerkesztő

Kiadó: M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatal
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Táplálkozzunk helyesen!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

A jelenlegi háborús viszonyok között döntő jelentőségű fajtánk szempontjából, hogy háziasszonyaink télen is tudjanak főzelékfélét adni családjuknak.
A vitaminok jelentősége ma már nem... Tovább

Előszó

Részlet:

A jelenlegi háborús viszonyok között döntő jelentőségű fajtánk szempontjából, hogy háziasszonyaink télen is tudjanak főzelékfélét adni családjuknak.
A vitaminok jelentősége ma már nem vitatható és tudjuk, hogy különösen télen az ember szervezetének ellenállóképessége, munkaképessége attól függ, hogy megkapja-e mindazokat a vitaminokat, amelyek szervezete fenntartásához, munkaképességéhez szükségesek. Ezeket a nagyértékű vitaminokat főleg a főzelékfélék és gyümölcsök tartalmazzák. Vissza

Tartalom

A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége3
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásáról általában4
A burgonya téli tárolása5
A káposzta téli tárolása8
Vöröskáposzta téli tárolása9
Kelkáposzta téli tárolása9
Bimbóskel téli tárolása9
Karfiol téli tárolása10
Kalarábé téli tárolása10
Sárgarépa téli tárolása10
Petrezselyem téli tárolása11
Paszternák vagy pasztinák téli tárolása11
Zeller téli tárolása12
Cékla téli tárolása12
Retek téli tárolása12
Feketegyökér vagy pozdor téli tárolása12
Torma téli tárolása12
Kardi téli tárolása12
Rebarb ara és articsóka téli tárolása12
Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása13
Sóska téli tárolása13
Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása13
Endívia saláta téli tárolása13
Cikória saláta téli tárolása13
Tök téli tárolása13
Vöröshagyma téli tárolása14
Fokhagyma téli tárolása14
Póré vagy párhagyma téli tárolása14
Csomós vagy salottahagyma téli tárolása14
Metélő vagy gyephagyma téli tárolása15
Zöldpaprika téli tárolása15
Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása15
A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, asztalás útján16
Természetes szárítás, aszalás16
Mesterséges aszalás17
Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése
Burgonya aszalása20
Fejeskáposzta aszalása20
Vöröskáposzta aszalása21
Kelkáposzta aszalása21
Karfiol aszalása21
Kalarábé aszalása21
Sárgarépa és karotta aszalása21
Petrezselyem aszalása21
Zeller aszalása22
Vöröshagyma aszalása22
Tök aszalása22
Laboda vagy paraj aszalása22
Sóska aszalása22
Gomba aszalása22
Zöldbab aszalása23
Zöldborsó aszalása23
Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolásaq23
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással24
Káposzta savanyítása25
Tarlórépa savanyítása26
Uborkasaláta sóban eltéve26
Zöldbab sóslében eltéve27
Tök sóslében eltéve27
Uborkasaláta sóban eltéve27
Tök sóban eltéve27
Gomba sóban eltéve28
Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve28
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel29
Ecetesugorka téli eltevése29
Zöldparadicsom ecetben30
Zöldpaprika téli eltevése ecetben31
Paprikasaláta téli eltevése ecetbe3n31
Káposztával töltött paprika eltevése ecetben31
Vegyessaláta eltevése ecetben31
Dinnye eltevése ecetben31
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolva)32
Besűrített paradicsom eltevése33
Paradicsom eltevése egészben34
Zöldbab sósvízben eltéve35
Zöldbab ecetes sósvízben eltéve35
Zöldbab ecetes vízben eltéve36
Zöldborsó eltevése rendes palackokban37
Spárga sósvízben eltéve37
Karfiol eltevése sósvízben38
Tök eltevése sósvízben38
Tök eltevése sós, ecetesvízben38
Tölteni való paprika sóslében39
Tölteni való paprika paradicsomban eltéve39
Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve39
Lecsó paradicsomlében eltéve40
Lecsó saját levében eltéve40
Paprikaíz készítése41
Gombasaláta ecetben eltéve41
Vegyessaláta ecetesvízben eltéve41
Sóska saját levében eltéve42
Paraj saját levében eltéve42
Sóska kevés zsírral eltéve42
Kovászosugorka készítése43
Hasznos tudnivalók44
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv