827.046

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Komárom megye a sajtóban I.

1945-1965/Sajtócikkbibliográfia

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: József Attila Megyei Könyvtár
Kiadás helye: Tatabánya
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 622 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült 320 példányban.

Előszó

Cikkbibliográfiák - már a cim is kifejezi - Komárom megyére vonatkozó - az országos és helyi lapokban, folyóiratokban 20 év alatt megjelent - cikkeket, tanulmányokat tartalmazza. A repertórium... Tovább

Fülszöveg

A "Komárom megyei hirlapok és folyóiratok bibliográfiája" megjelenése óta szükségét éreztük annak, hogy részletesebben feltárjuk a periodikákban tárolt nagymennyiségű információs anyagot. A politikai évfordulókra való készülődés méginkább ösztönzött bennünket.
Több társintézmény példája nyomán mis is ugy gondoltuk, hogy az élő történelmet bemutató, a felszabadult ország hősies munkájáról szóló sajtócikkeket dolgozzuk fel, s tárjuk olvasóink elé. A mintegy huszezer adat sokoldaluan mutatja be megyénk életét, valemennyiünk közeli multjának eseményeit, - gondjait, eredményeinket.
A helyismereti kutatókra gondultunk elsősorban a sajtócikkbibliográfia összeállitásakor, de bizonyára haszonnal forgathatja mindenki, aki mint kortárs, vagy szemtanu érdeklődik szűkebb hazája történelme iránt.
Amikor átnyujtjuk a munkát olvasóinknak, köszönetet mondunk a szerkesztőnek, a számos feldolgozónak a nem utolsó sorban a Megyei Tanács Végrehajtó Bizottságának azért az óriási munáért, erkölcsi és... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Komárom megye a sajtóban I. Komárom megye a sajtóban I. Komárom megye a sajtóban I.

A borító elszíneződött, a lapélek kissé foltosak.

Állapot:
4.180 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba