1.031.305

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tropical 2014. július-augusztus

Lifestyle & Adventure - I. évfolyam 2. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mare Nostrum
A "mi tengerünk" mondták egykor a rómaiak a Földközi-tengerről. És valóban, számunkra, a modern kor embere számára is a Mediterráneum sokkal többet jelent, mint egy puszta földrajzi... Tovább

Előszó

Mare Nostrum
A "mi tengerünk" mondták egykor a rómaiak a Földközi-tengerről. És valóban, számunkra, a modern kor embere számára is a Mediterráneum sokkal többet jelent, mint egy puszta földrajzi fogalom. A mediterrán életérzés a békés, kellemes élettempó, a "carpe diem", a pillanat nyújtotta örömök kihasználásának, és a gondok könnyed kezelésének a szinonimája.
A mediterrán stílus pedig az egyedien kreatív könnyed elegancia, a szépség és a kifinomult ízlés gyűjtőfogalma, a konyhaművészettől kezdve, az építészeten át egészen a Ferrari által fémjelzett sportkocsi-dizájn világáig. Ebbe a számunkra annyira vonzó és kedves világba, a szűk sikátoros városkák, a pálmafás promenádok, a tűző napon száradó hálók, vagy éppen a nagyvilági és könnyed elegancia, a luxusjachtok és a halászcsónakok a Vespa robogók és a Maseratik semmihez sem hasonlítható birodalmába kalauzoljuk el most olvasóinkat. Igyekeztünk teljesen alámerülni a Mediterráneum összes csodájába, a méregdrága monacói luxushotelek arisztokratikusan decens világától Isztambulnak a mesés keletet idéző sikátoraiig, vagy az örökké ragyogó antikvitás nyomában és a tenger felszíne alá szállva egészen Kleopátra egykori palotájáig. Bekukkantottunk a mondén nagyvilágiasság fellegvárába, Cannes főutcájára is, ahol a mozivászon világsztárjai adtak éppen egymásnak randevút. Megcsodáltuk Capri égbenyúló szikláiról, amint éppen a tengerbe bukik a sötétvörösre fáradt napkorong, majd Portofino teraszán a mennyei illatú olasz kávét szürcsölgetve feledkeztünk az örökké nyüzsgő jachtkikötő megunhatatlan látványába.
Kérjük, hogy tartson velünk ezen a csodálatos körúton, töltődjön fel a mediterrán életérzés hangulatával, hiszen mindez a közös kincsünk! Mare Nostrum, azaz a mi tengerünk... Vissza

Tartalom

Aki az olaszok favoritja lett 6
A fakó félhold árnyékában 12
Kelet és Nyugat kapujában 24
Kleopátra és Szent Miklós nyomában 28
Az igazi Szulejmán 34
Vízbesüllyedt titkok 42
Noé bárkája 48
Földközi-tengeri vágta 52
Hermitage Monaco 58
Cannes 2014 66
Mediterrán színészlegendák 72
A Földközi-tenger bájos gyöngyszemei 74
Mediterrán ízkavalkád három szólamban 84
Késsel és villával a Földközi-tenger körül 92
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv